Duvarlarınızı Doldurun : Kolay Duvar Dekorları

Ev dekorasyonunda genelde mobilyaların hangi türde olacağını, hangi renklere sahip olacağını, ebatlarını, desenlerini her ayrıntısını düşünürüz. Ancak genellikle gözden kaçırdığımız bir husus olur bu da duvar dekorasyonudur. Her ne kadar göz önünde olmasa da ev dekorasyonunu en çok etkileyen ayrıntılardan bir tanesi duvar dekorasyonudur. Beğenerek aldığımız mobilyalar dahi boş duvarlar arasında gözümüze hoş gelmeyebilir. Bu nedenle duvar dekorasyonuna ekstra özen göstermeliyiz. Biz de bu yazımızda duvar dekorasyonu ve kolay duvar dekorasyon ürünleri hususlarını ele aldık.

Kolay duvar dekorasyon ürünleri

Duvar dekorları, odaların, evlerin, kafelerin soğuk yapılarını, donuk görüntüsünü, sıcak ve samimi bir izlenime kavuşturan eşsiz dekorasyon ürünleridir. Şöyle ki, sizin tarzınızı, anlam ifade eden şeyleri veya bulunduğunuz bölgenin ambiyansını en iyi yansıtan, orası hakkında en iyi fikir veren detaylara sahiptir. Bu nedenle duvar dekorları aslında çok şey ifade eder.

Bu yazımızda kolay duvar dekorları hakkında bir kısım fikirler araştırdık. Duvar dekorasyonu deyince aklımıza her ne kadar tablolar, saatler gelse de aslında duvar dekoru bunlarla sınırlı değil. Çok daha geniş bir ürün yelpazesine sahip dekorasyon ürünleri için satın alınabilecek ürünler kadar kendin yap dekorasyon fikirlerine de rastlamanız mümkün. Biz de daha çok kendin yap ürünleri ile karşılaşmamız nedeni ile diy kategorimize yakıştırdığımız bir yazı oldu. Duvar dekorasyon ürünlerini bir araya getirdiğimiz ve incelediğimiz yazımızdan umarım büyük bir keyif alırsınız.

Kolay Duvar Dekorları

Duvarlarınızı doldurun mantığı ile bu makalede yola çıktık.  Sizin için anlamlı yazıları mukavva ve kartonlardan faydalanarak oluşturabilirsiniz. Bu sevdiğiniz bir söz, atasözü veya deyim olabilir. Veya bir gelecek hayaliniz. Bunu duvarlara yansıtarak her zaman fikirleriniz ve düşüncelerinizin canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Eski kitaplar veya kırtasiyeler veya kitapçılardan temin edebileceğiniz bezle kaplı kitap veya defterler sizin için inanılmaz bir duvar dekorları olabilir.  Odanın ambiyansına uygun renklerde seçeceğiniz kitap veya defterleri, uygun renkleri bulamadığınız takdirde kendiniz de bezle sararak duvar dekorasyon ürünleri oluşturabilirsiniz.

Genellikle tavanda avizelerin takıldığı alana yerleştirdiğimiz köpükler evin herhangi bir duvarına da yapıştırmak pek kimsenin aklına gelmemiş olabilir. Farklı renkler ve boyutlardaki bu köpükler ile sanki çok boyutlu madalyonları duvarınıza dizmiş gibi bir dekora sahip olacaksınız.

Sizin ve aileniz için önemli olan tarihlerin sayılarını kombinasyonlayarak yaratıcı duvar dekorları elde edebilirsiniz. Farklı boyut ve görüntülerdeki rakamlar bir araya getirilerek çok farklı bir duvar dekorasyonu elde edilebilir. Aynı yukarıda belirtiğim kelimelerin kombinasyonunu harflere taşımak mümkün. Bu tarz dekorasyon ürünlerinin piyasadan ve internetten temin etmek çok kolay olması nedeni ile tercih edebileceğiniz duvar dekorasyon ürünleri arasına girer. Bu konudaki tercih elbette sizin.

Dokuma Sepetler : İlk bakışta tabağı andırsa da aslında bunlar birer dokuma sepet. Farklı boyut ve renk karışımı ile dokuma sepetler ile cıvıl cıvıl duvar dekorları oluşturabilmeniz mümkün. Sadece merkezlerine çaktığımız bir çivi ile bu tarz bir duvar dekoru oluşturmak oldukça kolay olacaktır. 

dekorblog.net olarak boyalı kasalardan diy projelere  ara ara yer vermeye çalışıyoruz. Çünkü meyve kasaları muhteşem kendin yap ürünleri arasında yer almaktadır. Çeşit çeşit yapıya salip olmalı nedeni ile farklı duvar dekorları olarak da sıklıkla kullanılabilmektedir.  Aralara gerek süs ürünleri koyarak dekoratif bir duvar meydana getirebilir ya da raf şeklinde kullanabilirsiniz. Meyve kasaları hakkında daha önce kaleme almış olduğumuz Meyve Kasaları ile Şaşırtıcı fikirler konulu yazımızı da inceleyebilirsiniz. 

Tabaklar ve Kesme Tahtaları mutfak duvarında orjinal bir görüntü meydana getirecektir. Eğer rustik bir görünüm elde etmek istiyorsanız yıllanmış, çinko veya demir tencere veya tabaklardan faydalanabilirsiniz. Bu tarz dekorlar kafelerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu tarz bir dekorasyon mutfağınızda naturel bir görüntü oluşturmasının yanı sıra farklı bir duvar dekorasyon örneği oluşturacaktır.

[haber id=”7090″]

Genellikle duvar dekorasyonu dendiğinde akla çok zor ayrıntılar gelir. Ancak yuvar dekorları yukarıda belirtiğimiz gibi çok basit teknikler kullanılarak da  oluşturulabilir. Bu durumu çok gözde büyükmemek gerekir. Eğer yansıtmak istediğiniz tarzın ne olduğunu biliyorsanız, kolay yöntemler kullanarak çok çeşitli ve güzel duvar dekorasyon ürünleri meydana getirebilirsiniz. Bu tamamiyle sizin hayal gücünüze kalmış, Eğer kendi hayal gücünüzü sınırlı ve yetersiz görüyorsanız, çevrenizden özellikle çocuklardan ilham olarak duvar dekorları oluşturabilirsiniz.

Kolay duvar dekorları hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki resim galerimizi inceleyebilirsiniz.

[galeri]