Eski Merdiven ile Harika Dekorasyon Fikirleri

Evinize değer katacak el yapımı tasarımlar ile dekorasyonda daha etkileyici ve özel bir görünüm elde edilebilir. Eski kullanılmayan parçaları pratik yöntemler ile dekoratif bir parçaya dönüştürebilir, bu şekilde yaşam alanlarına tarzını yansıtabilirsiniz. Eski merdivenden dekorasyon fikirleri, ev dekorasyonlarında favori tercihler arasında yer alıyor. Yazımızda eski kullanılmayan parçalar arasında örnek olarak eski ve yıpranmış merdivenlerin dekorasyona kattığı sıcak ve samimi etkilerden bahsetmek istiyoruz.

Eski, kullanılmayan bir merdiven ev dekorasyonuna ne şekilde katkı sağlayabilir ve yaşam alanlarında sıcak etkiler bırakabilir? Cevabı galerimizde sizleri bekliyor.. Ahşap merdivenler evde doğal dokulardan hoşlananlar tarafından uzun zamandır dekorasyonun bir parçası olarak tercih ediliyor. Ahşap merdivenleri dekorasyona dahil etmenin bir çok farklı ve yaratıcı yolu var.

Eski merdivenden dekorasyon fikirleri

Eski Merdivenler Neden Çok Moda?

Eski merdivenlerden harika dekorasyon fikirleri oluşturmak son zamanlarda oldukça favori olduğu için pek çok özgün dekorasyon tasarımında bu tip fikirlerle karşılaşılmaktadır. Özellikle eski merdivenle dekorasyon fikirleri söz konusu olduğunda daha çok yaşam alanlarına estetik bir görünüm kazandırarak; kırsal bir atmosfer oluşturmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Eski merdivenler esasında geçmişten günümüze kadar uzanan süreç içerisinde farklı kombinlerde kullanılıyor. Özellikle salonlarda sıklıkla eski merdiven dekorasyonları ile karşılaşmak mümkün oluyor.

Eski merdivenden dekorasyon fikirleri

Eski Merdivenden Kitaplık Yapabilirsiniz!

Kitaplıklara dair çok sayıda farklı alternatif seçenek bulunuyor. Bu seçenekler arasında eski merdiven dekorasyonları da yer aldığı için son zamanlarda eski merdivenlerden kitaplıklar sıklıkla yapılıyor. Kitaplık yapımına dair konseptler göz önünde bulundurulduğunda eski merdivenlerin hem kullanışlı hem de şık bir tasarım özelliğine sahip oldukları göz önüne çıkmaktadır.

Özellikle salonlara yapılabilecek kitaplıkların, misafirlerini burada ağırlamaktan hoşlananlar açısından etkili bir görsel şölene sahip oldukları bilinmektedir.

Eski merdivenden dekorasyon fikirleri

2019 Eski Merdiven Dekorasyonları

Ev dekorasyonları 2019 yılı itibariyle geri dönüştürülmüş malzemelerine yöneldiği için gerek eski merdivenler gerekse diğer farklı kullanılmayan eşyalar; tasarım dünyasına sıklıkla dahil ediliyor. Böylece dekorasyon dünyasına da etkili bir aksiyon ve hareket gelmiş oluyor. Son zamanların yükselen yeni trendleri arasında eski merdivenden dekorasyon fikirleri ilk sıralarda yer alıyor.

Örnekleri araştırdığınızda daha çok yaşam alanlarında duvara dayalı şekilde tercih edildiğini görebilirsiniz, biraz el becerisi ile basamaklar birer raf haline getirilerek son derece dekoratif ve şık bir görünüm ortaya çıkıyor.

Eski merdivenden dekorasyon fikirleri

Eski merdivenleri pratik şekilde değerlendirmenin farklı bir yolu ise duvara yatay olarak monte ederek doğal görünümlü bir raf sistemi izlenimi vermek. Bu şekilde son derece şık ve doğal bir duvar dekoru elde edilebiliyor, eskitilmiş yani yıpranmış ahşap görünümü özellikle vintage, country gibi popüler iç mekan dekorasyonları için son derece orjinal bir fikir.

Dekorasyonda farklılık arayanlardanız eski ahşap merdiveni tavana asabilir, dekoratif bir görünümün yanı sıra harika bir askılığa sahip olabilirsiniz.

eski merdivenler ile dekorasyon fikirleri
eski merdivenler ile dekorasyon fikirleri

Diğer orjinal fikir ise evinde ahşap tasarımlara geniş yer verenler için kapı girişi yani antre için dekoratif ayakkabılık olarak tercih etmek dekorasyonda farklılık yaratabilir.

ahşap merdiven ile ayakkabılık yapımı
ahşap merdiven ile ayakkabılık yapımı

Yatak odasında doğal dokulardan hoşlananlar için eski yıpranmış merdivenler harika birer aksesuar rafı olarak kullanılabilir. Yatak odasına farklılık kazandıracağı kesin, aynı zamanda sıcak bir etkisi var.

eski merdivenden dekoratif raf yapımı
eski merdivenden dekoratif raf yapımı

Sırada harika bir elbise askılık tasarımı var, kullanılmayan eski yıpranmış merdivenden yatak odasında büyük iş görecek bir tasarım elde etmek son derece akılcı ve dekoratif bir fikir.

ahşap merdivenden dekoratif askılık
ahşap merdivenden dekoratif askılık

Yaşam alanın büyüklüğüne ve konumuna uygun şekilde kesilerek kısaltılan eski merdiven burada karşımıza banyoda çok şık ve dekoratif tarza sahip havluluk olarak çıkıyor. Basamakları raf olarak kullanabilir, banyoda yer alan ve sürekli elinizin altında olmasını istediğiniz banyo aksesuarlarını sergilemek için harika bir fikir.

banyoda eski merdivenden dekoratif raf
banyoda eski merdivenden dekoratif raf

Bu sefer karşımıza iki basamaklı bir merdivenden yapılmış dekoratif bir sehpa tasarımı çıkıyor, çok güzel düşünülmüş olan bu el yapımı sehpa modeli oturma odası dahil olmak üzere bir çok yaşam alanında işinize yarayacak dekoratif bir tasarım.

İlginizi Çekebilir : Ahşap Kasalar İle Dekorasyon Fikirleri 2016

küçük merdivenden dekoratif sehpa yapımı
küçük merdivenden dekoratif sehpa yapımı

Eski merdivenler ile dekoratif bir görünüm elde etmenin farklı bir yolu onları istediğiniz canlı renklere boyayarak dekoratif aksesuarlar yada çiçekler ile sergilemek. Oturma odalarında yada büyük balkonlarda harika bir görünüm ortaya çıkabilir.

merdiven ile dekoratif raf yapımı
merdiven ile dekoratif raf yapımı

Eski Merdiven Dekorasyonu

Ev dekorasyonlarında sıklıkla kullanılan ve kullanıldığı alanı zenginleştiren ahşap ürünler geri dönüşüm için de harika fikirlerin yansımasıdır. Örneğin eski ahşap merdivenlerinizden dekoratif raf yaparak, kullanılmayan merdiveninizi dönüştürebilirsiniz. Özellikle rustik tarzı benimseyen ya da evine yaratıcılık katmak isteyenler için merdivenler yaratıcı fikirlerinizi gösterebileceğiniz yerlerdir.

Eski Merdiven Dekorasyonu

Eski merdivenler evin içerisinde genellikle duvara dayalı konumlandırılmıştır. Yaratıcılığınızı ve el becerinizi kullanarak bu merdivenlere raf görüntüsü de verebilirsiniz. Evinizde kullandığınız eski merdiveniniz küçük ise merdiven basamaklarını koyu renge boyayıp, cam aydınlatmalar kullanarak geniş bir görüntü verebilirsiniz. Ya da merdiven basamaklarına led aydınlatmalar yaptırabilirsiniz. Eğer merdiveninizi modern bir çizgide dekore etmek istiyorsanız korkuluklar ile basamakları zıt renklere boyayarak aydınlatmalarla zenginleştirebilirsiniz. Ya da sizin için bi önemi yoksa ve düz bir merdivene sahipseniz korkulukları kaldırmanız da şık bir görüntü sağlayacaktır.

Eski merdiven ile neler yapılır / Galeri