Farklı Renkler, Çekici Desenler : Runner Modelleri

Yemek masanızda farklılık yaratmak ve masa düzenine biraz renk ve desen eklemek için kullanabileceğiniz runner modelleri ile birbirinden çekici desenleri ve özel renk tonları ile masanıza tarz kazandırabilirsiniz. Ranırlar yaygın olarak kafe ve restoranlarda tercih edilen sofra tekstil ürünleri arasındalar, masa düzenine önem veren ev sahiplerinin olmazsa olmazları bu dekoratif tasarımların bir diğer kullanım alanı ise orta sehpa modelleri.

Runner Modelleri

Masa üzerine canlı renklerin ve desenlerin enerjisini yansıtan runner modelleri genelde dekoratif amaçlı kullanılan tekstil ürünleridir. Farklı zevklere ve tarzlara uygun yüzlerce farklı modeli bulunan bu zarif ürünlerin bir çok farklı kumaş cinsi bulunuyor. En çok tercih edilen dekoratif runner modelleri arasında saten ve dantelli runner modelleri yer alıyor. Tafta, keten ve kadife gibi kumaş cinsleri runner yapımı için kullanılabiliyor.

Runner / Ranır

Bildiğiniz gibi runner ingilizce bir terim ve anlamı koşucu, koşan veya koşulan olarak yer alıyor. Daha farklı karşılıkları’da var ancak bizde ranır masa örtüsü, masa üzerine konan eni dar uzun örtü anlamına geliyor.

runner modelleri

Hatırlatmadan geçmeyelim runner modelleri arasında iki farklı çeşit bulunuyor, ilki  ev dekorasyonlarında sıkça gördüğümüz üçgen uçlu ranır , kafe restoran gibi mekanlarda ise düz kenar ranır modelleri kullanılıyor.

Seçimlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan en önemlisi leke tutmayan bir kumaştan tasarlanmış olmasıdır ki bir çok ünlü markanın satışa sunduğu runner modelleri kolay temizlenebilme özelliğne sahip leke tutmayan kumaş cinslerinden üretiliyor.

[galeri]

Ev Dekorasyonunda Runner Modelleri

Ev dekorasyonu açısından runner modelleri her zaman çekiciliği korumuştur. Bundan dolayı birbirinden farklı cıvıl cıvıl olan runner modellerini yaşam alanlarında sıklıkla görmekteyiz.

runner modelleri

Runner modellerinin çeşitli renklerden oluşması ve yeni tasarım unsurlarıyla buluşmuş olmasının çok daha güzel yaşam alanlarının oluşmasına katkı sunduğu hemen herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir.

Runner modelleri çok sayıda farklı malzemeden üretilebilmektedir. Bu kapsamda keçeden yapılan runner modellerinden tutunda halat ipten yapılan runner modellerine varıncaya kadar çok sayıda farklı malzemeden söz etmek mümkün olmaktadır.

runner modelleri

Yeni Trend Runner Modelleri

Deri ile keçe malzemesinden kombin yapılarak yaşam alanlarına kazandırılan örtüler; şıklık ve lüksün sembolü gibidir. Tasarım konusunda iddialı olan pek çok dekorasyon uzmanı için keçe ve deri malzemesi her zaman favori olduğu için; bu malzemelerin runner modelleri ve tasarımlarında da sıklıkla karşılaşıldığı bilinmektedir.

Ev dekorasyonu 2019 yılı itibariyle pembe renkli çiçeklerle bezeli örtülerin; yoğunlaştığı bir sezon yaşıyoruz. Bundan dolayı runner modellerinde de sıklıkla pembe çiçeklerle karşılaşıyoruz. Aslında sadece pembe renk değil; saks mavisi çiçeklerin de son zamanlarda favori olduğu biliniyor. Bundan dolayı özellikle yaşam alanlarının cıvıl cıvıl olmasında çiçek desenli örtülerin tercih edildikleri bilinmektedir. Yine ayçiçeği süslemeli runner modelleri son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan bir model olarak tanımlanıyor. Bu modellerin, son zamanlarda sıklıkla karşılanmasının bir sebebi de yeni trend ev dekorasyonu söz konusu olduğunda ilk akla gelen seçenekler arasında yer almasıdır.

Modern Runner Modelleri

Genellikle salonların bir köşesinin kullanıldığı yemek masası ve takımı için oldukça geniş aksesuar çeşitleri mevcuttur. Mutfak masanızı da iç mekan dekorasyonunuzun bir parçası haline getirebilirsiniz. Geniş evlerde ayrı bir oda olarak kullanılan yemek odalarında ise yine dekorasyon zevkinizi rahat bir şekilde gösterebilirsiniz. Bunun için, evin renk tonlarının tamamlayıcısı olarak yemek masası örtülerini dekorasyon zevkinize göre alabileceğiniz gibi, son zamanların modası modern dekorasyonun bir parçası olan runnerları da kullanabilirsiniz.

Modern Runner Modelleri

Runner modeller, son zamanlarda modern dekorasyonla beraber kullanımı oldukça yaygınlaşan dekorasyon fikirlerindendir. Masa örtüleri gibi yemek masanızın modelini ve rengini gizlemez. Aksine masanızın modeli ve rengiyle bütünleşerek dekoratif bir görsel sunar.