İlham Veren Açık Mutfak Dekorasyonu

Açık mutfak dekorasyonu içinde değerlendirilen ve Amerikan mutfak olarak da bilinen mutfakların modern tasarım anlayışına uygun olarak oluşturuldukları bilinmektedir. Günümüzde özellikle metrekaresi geniş mutfaklarda farklı kombinasyonlarla oluşturulan açık mutfak dekorasyonu sayesinde ferah ve göze hitap eden bir tasarım yakalanmaktadır.

Günümüzde genellikle 1+1 ve 2+1 evlerde maliyeti azaltıcı olması sebebiyle kullanılan açık mutfak dekorasyonu düşüncesi son dönemde ada mutfak anlayışı ile birlikte geniş mutfaklar için de kullanılabilmektedir. Ufkunuzu Açacak Ada mutfak modelleri konulu makalemi okuyarak bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Mutfağınızı yenileme düşüncesine sahipseniz açık mutfak dekorasyonu için size çok değerli önerilerimiz olacak.

Açık Mutfak Salon Modelleri

 

Açık Mutfak Dekorasyonu

Öncelikle açık mutfaktan beklentinizin sadece kullanışlılık olmaması gerektiğini belirtmek isteriz. Açık mutfak dekorasyonu ile misafirlerinizin de görebileceği bir alan oluşturuyorsunuz. Bu sebeple kullanacağınız dolap renklerinden ankastre ürünlerin desibeline kadar her türlü ayrıntıyı düşünmek durumundasınız. Özellikle açık mutfağın açıldığı salon bölümünün dekorasyonu ile uyum içinde ya da birbirlerini fazla baskılamayan nötr bir dekorasyon anlayışı yakalamanızı öneririz. Bu sayede her bölüm, hem ayrı dekorasyon nitelikleri ile kendi içinde cazibe alanı oluşturacak hem de komşu bölümün dekorasyonunu arka planda bırakmamış olacaktır.

Açık mutfak dekorasyonu için kullanacağınız dolaplar, işlevleri ve renkleri ile dekorasyonunuzun ana saç ayaklarından birini oluşturacaktır. Dolap rengine uygun tezgâh ve duvar kaplamalarının kullanılması da tasarım için önemli bir ayrıntıdır.

[haber id=”5199″]

Bayanların mutfak için en çok istediği özelliklerden biri kullanışlı olmasıdır. Kullanışlı mutfak oluşturabilmek için fonksiyonel, yeteri kadar dolap uygulamaları ve ankastre beyaz eşyalar önemli bir çözüm üretmektedir. Açık mutfak dekorasyonu her an misafirlerinizin gözetiminde olacağı için mutfağınızın dağınık olmaması gerekir. Bu sebeple ekstra dolaplar ve mutfak içinde atıl olabilecek alanların da olmaması önemlidir.

Açık Mutfak Dekorasyonu Konforu

Açık mutfak dekorasyonu için tercih edeceğiniz ankastre ürünlerin kalitesi de önemlidir. Açık mutfaklarda odayla bütünleşik bir yapı sebebiyle kalitesiz ve çok ses yapan aspiratör, buzdolabı ve bulaşık makinesi, sesin rahatsız edici seviyesi nedeniyle sağlıklı ve rahat bir ortamın oluşmasına engel olacaktır. Özellikle aspiratördeki yanlış tercihler yemek kokularının oturma alanına taşmasına neden olacağı için sağlıklı değildir.

Açık mutfaklar bulunduğu ortamdan ayrılmadan bir bütün olarak dekore edilmelidir.

Mutfak aydınlatması, gününün önemli bir kısmını mutfakta geçiren bayanlar için dikkat etmemiz gereken ayrıntılardandır. Açık mutfakların aydınlatılmasında temel hedef gün ışığından azami derecede faydalanmaktır. Bu fayda için geniş ve tabana kadar uzanan pencere seçiminde bulunabilirsiniz. Akşamları ise özellikle LED aydınlatmayı tercih etmeniz hem dekorasyon açısından hem de tasarruf ve kaliteli aydınlatmayı beraber sunması sebebiyle yerinde olacaktır. LED aydınlatmada dilerseniz dolap altı aydınlatma, sarkıt avize aydınlatması, spot aydınlatma seçeneklerinden sizin için uygun olanları tercih edebilirsiniz. Özellikle ada mutfağa sahip bir açık mutfak dekorasyonu planlamışsanız, ada mutfağın üzerinde sarkıt avize yardımıyla aydınlatma sağlamanız dekoratif açıdan da şık duracaktır.

Dekorasyonda sadeliği tercih eden bir zevke sahipseniz açık mutfak dekorasyonu için de alternatiflerinizin olduğunu bilmelisiniz. Özellikle beyaz rengin sıklıkla kullanıldığı sade mutfak dekorasyonlarında gereksiz ve görüntü kirliliği oluşturacak her türlü mutfak eşyasının ortalıkta olmadığını gözlemlemekteyiz. Bunun için de özellikle tezgâh altı dolapların planlı ve kullanışlı düzenlenmesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Beyaz Açık Mutfak Dekorasyonu

Açık mutfak dekorasyonu planlanırken mutfakların tabanlarında kullanacağınız malzemeleri de doğru seçmelisiniz. Suya dayanıklı laminant parke seçmeniz halinde ortama daha sıcak bir hava katabileceğinizi belirtmek isteriz. Ayrıca evinizde ısınma problemleri yaşıyorsanız da laminant doğru seçim olacaktır. Laminant dışında parlak mutfak fayansı, cam seramik, mermer ve farklı niteliklere sahip karolar da kullanabilirsiniz.

Amerikan mutfak dekorasyonu için hangi malzemeleri kullanırsanız kullanın özellikle temizlik esnasında size problem çıkartmayacak, az leke tutan ürünleri tercih etmeniz mutfak temizliği konusunda önleminizi baştan almanızı sağlayacaktır.

Ülkemizde son yıllarda daha da popüler hale gelen açık mutfaklar her ne kadar kullanışsız olarak düşünülse de yukarıda bahsettiğimiz küçük ama etkili tüyolara uyarak hem oldukça kullanışlı hem de çok şık bir açık mutfak dekorasyonuna sahip olabilirsiniz.

Aşağıda bulunan galerimizde yer alan birbirinden güzel amerikan mutfak dekorasyon örneklerini inceleyebilir ve mutfak dekorasyonunuz için ilham alabilirsiniz..

[galeri]