Modası Geçmeyen Koltuk Renkleri

Geçtiğimiz her sezon yenilenen koltuk takımlarında bazı renkler ve modeller her yıl moda olma halini korumaktadır. Özellikle doğal ve açık renkler ile koyu renkler sıklıkla koltuk takımlarında karşımıza çıkmaktadır. Bu renkler hem baktıkça insanı sıkmayan hem de dekorasyon yönünden aksesuarlar ile bulunduğu ortama zengin ve şık bir görüntü sunan renkler olması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir.

2020 En Güzel Koltuk Rengi

Son zamanlarda ise koltuk takımlarında moda haline gelen birkaç rengin beraber kullanımı hem modern hem de klasik tarzda oldukça çarpıcı bir görüntü sağlamaktadır.

Modası geçmeyen koltuk renkleri arasında beyaz, bej rengi, kahverengi, lacivert, mavi ve tonları, gri ve tonları, koyu yaşil, antrasit gibi renkler yer almaktadır. Pembe ve tonları ise özellikle yeni evli çiftlerin oldukça sık tercih ettiği renkler arasında yer almaktadır. Bunların yanında ikili renk kullanımı ile de uyum sağlayan renkler bulunmaktadır.

2020 Moda Koltuk Rengi

Örneğin mavi ve gri kullanımı ya da siyah ve açık grinin uyumunun yanında zıt renklerin beraber kullanımı da hem modern hem de klasik tarzda yerini sağlama almıştır.  Pembe ve beyaz da yan yana geldiğinde romantik bir hava katmaktadır. Ancak bu iki renk kullanım kolaylığı sağlamayacağı için oturma odasından çok klasik tarzda dekore edilen salonlarda kullanılmaktadır.

Geniş evlerde oturma odası için iki ayrı bölüm kullanılmaktadır. Bunlardan biri günlük kullanım için dekore edilen oturma odaları diğeri ise genellikle özel günlerde ya da önemli misafirler geldiğinde kullanıma açılan salonlardır. Salonlar gösterişli ve zengin görünmesi amacı ile klasik tarzda dekore edilirken oturma odaları günlük kullanım rahatlığı veren konforlu mobilyaları içinde barındıran modern tarzda dekore edilmektedir.

2020 Moda Koltuk Renkleri

Fiyat yönü ile birbirinden farklı olan bu iki farklı tarz koltuk takımlarının yanı sıra renk olarak da birbirlerinden ayrılmaktadır. Genellikle klasik tarzda altın detaylar ya da süslü işlemeler dikkat çekerken bunlara yakışan ağır renkler kullanılmaktadır. Modern tarzda ise konfor ve rahatlık ön planda olup genellikle ahşap detaylar ön plana çıkmaktadır ve ahşaba uygun renkler tercih edilmektedir.

Oturma Odası Tarzına Uygun Renkler

Oturma odaları daha spor ve modern tarzda dekore edilmektedir. Oturma odaları için seçilen mobilyalarda konfor ve rahatlık ön plandadır. Genellikle oturma odalarında kir ve lekeleri gizleyebilen kolay silinebilen renk ve özellikteki koltuk takımları daha çok tercih edilmektedir. Bu yüzden koyu renkteki koltuk takımları ile oturma odaları dekore edilmektedir.

2020 Modası Bitmeyen Koltuk Rengi

Antrasit, grinin koyu tonları, kahverengi ya da siyah renkler oturma odalarında tercih edilen renkler arasındadır. Lacivert gibi mavi rengin tonları da hem spor tarzı hem de modern tarzı yansıtan renkler arasındadır. Genellikle ahşap gibi detayların yanı sıra ahşaba ve diğer aksesuarlara uyumlu olması nedeni ile de bu tarz renkler tercih edilmektedir.

Salon Tarzına Uygun Renkler

Salon mobilyaları genellikle gösterişli, zengin ve şık eşyalardır. Buna renkler de dahildir. Özellikle kahverengi, mürdüm, siyah gibi koyu tonların yanı sıra açık tonlar da salon koltuk takımlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Beyaz ya da bej renk ile pembenin uyumu hem romantik havası hem de klasik görüntüsü ile yeni evli çiftlerin her zaman tercihleri arasında bulunmaktadır.

2020 Modası Bitmeyen Koltuk Renkleri

Siyah ve altın detayların uyumunun yanı sıra mürdüm ile de ayrı bir renk kombinasyonu oluşturması salonlara şıklık ve zarafet katmaktadır. Kahverengi ve bejin uyumunu da salonlarda çoğunlukla görmek mümkündür. Salonları bembeyaz olmak üzere her detayda özellikle beyazın hakim olduğu ve gümüş işlemelerin yer aldığı klasik tazdaki salon takımları da mebcuttur.

[haber id=”24002″]