Modern Ev Ofis Dekorasyon Fikirleri

İş hayatının yoğun temposu çoğu zaman ev hayatına yansıyor ve evde bir çalışma düzenine ihtiyaç duyulabiliyor. Büyük evlerde bu durumu ortadan kaldırmak için boş bir oda çalışma odasına çevrilerek rahat ve sakin bir ortam hazırlanabiliyor. Ev ofis dekorasyonu hakkında yazımızda sizlere ilham alabileceğiniz örnekler ve bazı fikirler hazırladık bugün, home ofis dekorasyonu nasıl yapılmalı, çalışma masası seçimleri, çalışma ortamının evdeki konumu ne olmalı gibi başlıklar üzerinden yazımıza devam edeceğiz.

ofis dekorasyonu

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte çalışma saatleri giderek esneklik kazanmaya başladı. Özellikle işinizi internet üzerinden online olarak yapıyorsanız home ofis çalışmanız kaçınılmaz oluyor. Bunun içinde yukarıda bahsettiğimiz gibi evinizin bir kısmı ofis olmak zorunda ve güzel bir dekorasyona sahip olmalı.

Ev ofis dekorasyonu nasıl yapılmalı

İlk olarak kullanışlı ve görsel açıdan modern bir ev ofis dekorasyonu nasıl yapılmalı, hangi detaylara dikkat edilmeli kısaca bu başlıklar üzerinden devam edelim. Son yıllarda evde çalışma ortamlarının bir hayli ilgi gördüğünü ve bu anlamda ev hayatında büyük değişimlerin söz konusu olduğunu belirtelim. Çalışma temposu yoğun kişilerin evinde rahat ve sakin çalışma ortamları yani evde ofis ortamı yaratma istekleri sonucunda günümüzde karşımıza harika home ofis dekorasyon örnekleri çıkıyor.

Çalışma ortamı için doğru alan seçimi

Ev içinde çalışma ortamı yaratmak için öncelikle bu alan için doğru bölgeyi seçmek çok önemli, özellikle kalabalık aileler için bu biraz sorun yaratan bir nokta. Çalışma alanının özellikle yatak odası ve salondan ayrı bir bölgede olması, daha iyi konsantre ve daha sessiz bir çalışma ortamı için oldukça önemlidir. Bir diğer nokta ise evde ofis bölümü yapmak istediğiniz alanın aşırı aydınlık olmaması gerekir.

Başka bir nokta ise çalışma masası seçimi ve çalışma masasının konumudur. Çalışma masası pencereye dönük olmamalıdır, bunun için duvara dayalı şekilde konumlandırılmalıdır. Bunun sebebi ise dikkat dağınıklığını engellemektir, duvara dayalı konumlandırılmış bir masada diğer eşyalar ve pencere görünmez ve sayede yapılan işe odaklanmak daha kolay olur, bu detaylar önemsiz gibi görünebilir ancak dikkat dağınıklığını engelleyecek şekilde dekore edilmiş ev ofis dekorasyonları çalışma saatlerinin daha verimli geçmesinde büyük rol oynar.

Çalışma masası seçimi ve düzeni

Ev için seçeceğiniz çalışma masasının hem kullanışlı olması hemde görsel açıdan evin dekorasyon tarzına uyum sağlaması gerekir. Çalışma masaları kullanıldıkları alanlara göre ve fonksiyonlarına göre sınıflandırılır,  ev ofis dekorasyonu için büyük ve profesyonel detaylara sahip masalar gereksiz ve abartılı seçimler olacaktır, daha sade amaca yönelik modern çalışma masaları görevini yerine getirecektir. İhtiyaç duyuluyor ise kitaplığa ve raflara sahip çalışma masaları tercih edilebilir, bu açıdan bakıldığında kitaplığa sahip home ofis dekorasyon örnekleri daha sıcak ve tarz bir görünüm sunar.

Çalışma masası seçimi hakkında daha önce yazdığımız Ev için İdeal Modern Çalışma Masaları isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.  

Masa düzeni nasıl olmalı

Evde çalışma ortamı yaratmak istiyorsak her şeyden önce kalabalıktan uzak durulmalıdır, bu durum hem home ofis ortamı hemde çalışma masası düzenli aynı zamanda kolay kullanım imkanı sağlamalıdır. Çalışma masasında mutlaka ışık seviyesi ayarlanabilir bir aydınlatma tasarımına yer verilmeli, yapılan iş için ihtiyaç duyulan tüm araç gereçler masa üzerinde bulundurulmalıdır. Yapılan iş ile ilgili ihtiyaç duyulanlar için sürekli masa başından kalkıp oturmak yapılan işe odaklanmayı zorlaştıracaktır.

ofis dekorasyonu

Galerimizde sizler birbirinden farklı tarzlara sahip kullanışlı ve modern ev ofis dekorasyon fikirleri hazırladık, seçtiğimiz home ofis dekorasyon örnekleri size büyük ölçüde ilham kaynağı olacaktır.

Çalışma saatleri

Home ofis çalışan biriyseniz öncelikli çalışma saati ayarlamanız gerekmektedir. Gün içinde yapmanız gerekenler ve sonrası diye ikiye ayırabiliriz. Eğer işiniz gereği yetiştirmeniz gereken işler gün içindeyse günü ona göre bölmelisiniz. Mesela gün içinde yayımlamanız gereken bir yazı var. Bunun hazırlığını “mesai saati ” dediğimiz zamanın dışında tamamlar gün içinde yayımlayabilirsiniz. Bu da size gün içinde zaman kazandırır.

[galeri]