Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalı?

Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalı?; Ev tasarımında en önemli öğe elbette her şeyin birbiriyle uyumlu olmasıdır. Tasarımda renk adaptasyonu için, duvar rengi, halı, perde, mobilya ve aksesuarın birbirini tamamlaması gerekir. Koltuk renk uyumu da bu hususta en fazla dikkat edilen konulardan biridir.

Ev tasarımı yaparken renk uyumunu sağlamanın çeşitli yolları var. Örneğin zemin döşemesi ile aynı renk duvar boyası, zeminle aynı renkte halı renk uyumunu sağlamak açısından doru bir seçimdir. Fakat koltuk renk uyumunu duvar veya halıyla sağlamak konusunda bir kurala da sahip değiliz. Bu senenin koltuk renkleri haki, krem ve mordur. Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalı? Detayları…

Koltuk renk uyumu

Elbette renk uyumu önemli, renkler psikolojinizi sandığınızdan daha da çok etkileyebiliyor. Gene de bu hoşlanmadığınız bir renk koltuk satın alacağınız anlamına gelmiyor. Bizim önerimiz olmaktan büyük keyif alacağınız alanlar tasarlamak. 

Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalı

Hangi renkleri seviyorsunuz?

İlk etapta en sevdiğiniz renkleri sıralayarak bir liste yapın. Mesela en sevdiğin renk su yeşili, Koltuklarınızı elbette su yeşili almak zorunda değilsiniz, fakat salonun iki duvarını su yeşiline boyamak iyi bir başlangıç olabilir. 

Hangi renkleri tercih ettiniz?

Ev tasarımında çoğumuz sınırsız bir bütçeye sahip değil. Bu da zaten sahip olduğumuz şeylerle birkaç yeni öğeyi bir araya getirerek alanı yenilemeye çalıştığımız anlamına geliyor. Dolaysıyla koltuk rengine karar verirken bir miktar mevcut mobilya, döşeme, dolap gibi öğeleri de düşünmeliyiz. Alanda halihazırda hangi renk ve alt tonları kullanılmış. Dekorasyon blog sayfalarında bulabileceğiniz pek çok örnek var.Otursma Odası Koltuklar

Kendinizi nasıl hissetmek istersiniz?

Evinizde kendinizi huzurlu ve sakin hissetmek ister misiniz? Veya bolca zıtlıkla canlı hissetmek? Belki de modern ve şehirli hissetmek? Renkler, her zaman olmasa bile çoğu kez istediğiniz hisse sahip olmak açısından size yardımcıdır. 

• Renk çeşitliliğinden korkuyorsanız ya da ortamda kendinizi modern hissetmek istiyorsanız, muhtemelen tek renk bir düzenle devam etmek istersini.
• Monokromatik, yani aynı rengin farklı tonlarını ya da tonlarını ifade eder. Son yıllarda bu tip tasarım stilini benimseyen çok fazla kişi var.Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalıı,

Mavi ve turuncu renkler daha çok yaz temalı evler için kullanılan renklerdir. Eğer yazlık bir ev için tasarım yapıyorsanız bu iki rengi kullanmanızı tavsiye ederiz. 

[haber id=”9523″]

Renk seçimi

Eğer salon veya oturma odasında beyaz renk mobilya tercih ettiyseniz, burada krem ve sarı tonlarını bir araya getiren koltuklar iyi bir tercih olabilir. Doğtaş oturma grupları bu konuda gözle görülür bir örnek olacaktır. Gene bu beyaz ortamda gri ve mavi muhteşem bir uyum yakalayacaktır. Özellikle modern ve şık bir ev tasarımı yapmayı planlıyorsanız, koltuk renk uyumu yaparken bu ikiliyi de düşünebilirsiniz. Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalı,.

Tek renk bir tasarım stili benimsediyseniz, bu durumda aynı rengin 3 farkı tonunu seçmeniz gerekir. Deniz yeşili, zümrüt yeşili, açık yeşil. Bu durumda duvarlar açık yeşil, koltuklar ise zümrüt yeşili ve deniz yeşili uyumuyla karşınızda olabilir. Bellona koltuk takımı bu konuda iyi bir örnek, incelemenizde fayda var. Oturma Odası Koltukları Ne Renk olur

Bazen vurgulu bir renk tercihinde de bulunmak işinizi kolaylaştırabilir. Evinizin her odasında kullanacağınız bir renk seçin. Örneğin sarı. Bu rengi ana renk olarak değil de aksesuar olarak, küçük objelerde ama evin her odasında kullanın. Koltuk takımınızın yastıklarında veya küçük desenlerinde bu renk bulunabilir. En çok kullanılan iç cephe boya renkleriarasında beyaz ve gri var. Krem de sıcak bir alan oluşturmak için kullanabileceğiniz renkler arasında. Bu sayede nötrbaşladığınızda, diğer öğeler için renk tercihi yapmak ve uyumu sağlamak daha kolay olacaktır.

Koltuk Takımı Renk Uyumu

Evlerimizin salonundaki göz dolduran en büyük detay koltuk takımıdır. Koltuk takımı, salondaki diğer eşyalarla da uyumlu olacak şekilde desteklenirse salonunuzda istediğiniz uyumu yakalamak sizin için kolay olacaktır.

Daha ferah bir görünüm için:

Birbirine fazla zıt tonlar seçmek yerine birbirine yakın renkler seçmek salonunuzu ferah gösterir. Bununla birlikte koltuklarınızın aksesuarları da birbiriyle uyumlu olmalı.Örneğin koltuk takımınızın bir tanesinde altın sarısı koltuk yastığı düğmeleri varken diğerinde pirinç düğmeler kullanmak salonu hep dağınık gösterecektir.

Koltuk Takımı Renk Uyumu

Temizlik kolaylığı için:

Koyu/Açık renklerde veya çok desenli/az desenli koltuk takımı seçerseniz temizliği hem çok fazla zamanınızı hemde paranızı alır. Çünkü koyu/açık renklerde farklı temizleyiciler kullanmak gerekir.

 

[galeri]