2019 Modern Bebek Odası Takımları ve Fiyatları

Bebek bekleyen anne ve baba adayları bebek odası hazırlıkları yaparken her adımda dikkat etmesi ve en ufak ayrıntıları dahi düşünmeleri gerekiyor. Bebek odası dekorasyonu ve mobilya seçimleri çok önemli bir konu, özellikle odaya dahil edeceğiniz mobilyalar bebeğin sağlığına zarar verebilecek büyük bir tehlike, bunun için yazımızda sizler için bebeğinizin sağlığını düşünen E1 sertifikalı 2019 modern bebek odası takımları ve fiyatları hakkında size bilgi ve fikir verebilecek en güzel ve sevimli bebek odası takımları seçtik. Eğer halen bebek odası alışverişinize başlamadıysanız, yazımız size yardımcı olacaktır.

Bebek Odası Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Odası Dekorasyonu
Bebek Odası Dekorasyonu

Güvenli Ürünler Tercih Edin

Bebeğiniz için sağlıklı ve huzurlu bir bebek odası hazırlamak için önceliğiniz bebeğinizi tehlikelerden mümkün olduğunca korumaktır. Bu tehlikeler nelerdir yazımızın devamında detaylı şekilde bahsedeceğiz bu maddelerden. Bebek odasında ihtiyaç duyacağınız temel parçalar ile devam edelim,  tabi ki en önemli parça bebek yatağı, önünüzde yüzlerce farklı model ve seçenek bulabilirsiniz bebek karyolaları ve yatakları için. Bebek yatakları seçerken fonksiyonel özelliklere sahip karyolalar tercih edilirse daha hem siz hemde bebeğiniz daha rahat edecektir. Ayrıca bu alacağınız ürünlerin tahmini kullanım ömrünü de dikkate almanız ekonomik açıdan katkı sağlayacaktır. Örneğin büyüyen karyolalar ile aldığınız ürünü uzun yıllar kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bebeğiniz için sallanan karyola modelleri tercih edebilirsiniz.

Temel parçalar neler?

Toparlayıcı ürünler tercih edin. Bebeğiniz beraberinde pek çok şey getirecektir. Örneğin bezler, kıyafetler, ateş ölçerler, banyo malzemeleri gibi bir çok ürün de hayatınıza dahil olacak. Bu nedenle Bebek odası takımının önemli parçaları arasında dağınıklığı toparlayan ve odanın düzenini sağlayan şifonyer modelleridir. En az 4 çekmeceli bir şifonyer bebeğinizin büyüme evresinde eşyalarını toparlamak ve dağınıklığı saklamak için size büyük kolaylık sağlayacaktır. Diğer bir parça ise bebek odası dolap modelleri , genelde 2 veya 3 kapılı ve çekmeceleri olan bir dolap bebek odasında bulunması gereken önemli mobilyalar arasında yer alıyor. Kısaca özetleyecek olursak 2-3 kapılı dolap, şifonyer ve bebek karyolası kullanışlı bir bebek odası dekorasyonu için olması gereken mobilyalar.

Bebek odası takımı ne zaman alınmalıdır?

Bebek odası hazırlıkları için bebek dünyaya gelmeden en az bir ay önce hazır hale getirilmelidir. Bu zaman zarfında eksikleri analiz edebilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilme şansınız olacaktır. Ayrıca olası bir erken doğum durumunda da son ana kalmamış olur. Ayrıca dilerseniz önceden de hazırlık yapılabilir ancak bebeğin doğumuna aylar var ise oda temizliği sık sık yapılmalıdır.

Bebek odası alırken dikkat edilmesi gerekenler

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi anne ve baba adayları bu süreçte bebek odası için seçim yaparken çok dikkatli ve titiz olmalılar. Çünkü mobilyalarda bebeğin sağlığını tehlikeye atabilecek bir takım kimyasallar bulunuyor. Yani ilk olarak yapmanız gereken bebek odası takımları seçerken ilk soracağınız soru Avrupa Standartlarına uygun hammadde ile mi üretildi olmalı. Bunu anlamanın en kolay yolu bebek odası takımı alacağınız markanın E1 sertifikasının olup olmadığını öğrenmektir. Bu kafanızdaki soru işaretlerini giderecektir.

Bu çok önemli bir konu, bilmeniz gereken en önemli nokta şu ki e1 sertifikası olmayan ürünler hiç bir şekilde anti-kanserojen değildir. 

İlginizi Çekebilir :  En Yeni Bebek Beşikleri ve Karyolalar

Peki e1 sertifikası olmayan bir bebek odası takımı bebeğin sağlını nasıl etkileyebilir bundan bahsedelim. Sertifikasız ürünler oda sıcaklığı arttıkça yani ürün sıcak havaya maruz kaldıkça kullanılan hammaddenin bileşenlerindeki kimyasallar deri yolu ile vücuda geçebiliyor. Bu bebeğiniz için çok büyük bir risktir. Bu sebeple Avrupa Standartlarında hammadde kullanan E1 sertifikasına sahip markaları tercih etmelisiniz. Basit olarak 1. kalite olmayan hiç bir üründe E1 sertifikası bulunmaz. Ve bebeğiniz için sağlıksız ürünler tercih etmek istemezsiniz.

Yuvarlatılmış kenarlı mobilyalar

Yuvarlatılmış kenarlara sahip mobilyalar bebek odasında olması gereken bir özellik, sivri kenarlar bebeğinize ve size zarar verebilir. Yuvarlatılmış kenarlar için ise size önerimiz pvc kenar bantları kullanan markalar tercih edin, melamin kenarlara göre daha esnek ve darbelere karşı dayanıklı bir yapısı vardır. Böylece emekleme, yürüme gibi aşamalarda bebeğinizi olası kazalardan koruma konusunda daha avantajlı olursunuz.

High Gloss Malzeme Yüzeyi

Bu özelliğe sahip mobilyalarda lake ve benzeri boyalarda görünen yoğunluk farkı renk solması gibi problemleri yaşamazsınız. Parlak ve sağlıklı yüzeyler ile daha şık ve modern bir bebek odası dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Galerimizde sizler için seçtiğimiz birbirinden güzel, şık ve modern bebek odası takımları ve fiyatları yer alıyor, hem ilham alabileceğiniz hemde bebek odası mobilya seçimleriniz için size ilham vereceğini düşünüyoruz. Galerimizde yerdiğimiz markalar ve 2019 bebek odası takımları E1 sertifikalıdır ve bebek odası için güvenilir mobilyalardır. Ürün fiyatları markalar tarafından değiştirilebilir. Bu nedenle web sitelerini ziyaret ederek fiyatlarını kontrol etmenizde yarar var.

[galeri]