İlham Kaynağı: Teras Mutfak Modelleri ve Dekorasyonları

Teras Mutfak Modelleri, genişçe bir alan ve manzaraya sahip olabilmeleri nedeniyle terası olan her ev sahibinin ilgisini çekmektedir. Evinin üzerinde bir terasa  olanlar için uzun yaz gecelerinde ve akşamlarında tüm aile bireylerinin ve misafirlerin geç saatlere kadar vakit geçirip, manzaranın ve yazın tadını çıkarabilecekleri bulunmaz bir ayrıcalıktır.

Teras mutfak modelleri ve tipleri terasın alanına göre şekillenebilen bir yapı olması nedeniyle tam olarak şu yapıdadır diyemeyiz. Çünkü teras geniş olabilir, dar olabilir, uzunsu bir yapıda olabilir. Bu nedenle su nasıl bulunduğu kabın şeklini alıyorsa, teras mutfak modelleri de bulunduğu teras veya balkonun şeklini alıyordur demek daha doğru bir kavram olacaktır. Teras mutfak dekorasyonu yapmak niyetindeyseniz öncelikle gerçekten bir mutfak muamelesi yapmamanız gerektiğidir. Teras mutfaklar daha çok otellerde bulunan havuz barlara benzetilebilir. Dekoratif, daha küçük ve işlevsel! Yaz akşamlarında kapalı ev ortamından sıkıldığınızda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek nitelikte eşyaların olması yeterlidir. Böylece hem dağınıklık sorununu ortadan kaldırmış olursunuz hem de terasınızda geçirdiğiniz zamanı daha verimli hale getirebilirsiniz. Terasınızın genişliğine ve şekline göre aşağıda daha ayrıntılı belirtecek olsak da biraz fikir sahibi olmanız açısından ön bilgi verelim. Teras mutfak modelleri bulunduğu alanın genişliği ve biçimine göre bir kenarda uzunlamasına olabileceği gibi ada mutfak tarzı tasarımlarla ortada da olabilmektedir. Bunun yanında L şeklinde teras mutfak modelleri son yıllarda en çok tercih edilen mutfak modeli olarak önümüze çıkmaktadır.

Teras Mutfak Modelleri ve Resimli Açıklamaları

Teras mutfak modelleri dediğimiz gibi bulunduğu alana göre şekillenir. Balkon veya terasınıza nasıl bir mutfak türü dizayn edeceğinizi bilmiyorsanız aşağıdaki görsel tiplerinden size yakın olan bir teras mutfak modelini bulabilirsiniz.

Oval Teras Mutfak Modelleri 

Görselleri incelerken alt yazılar teras hakkında detaylı bilgiler vermekte olup, ayrıntılı bilgi edinebilmeniz için dikkatli okumanızı tavsiye ederiz.

Teras Mutfak Modeli
Deniz Manzaralı bir mutfak modeli

Teras Mutfak Modelleri şüphesiz denize kıyısı olan bölgelerde daha sıklıkla kullanılmaktadır. Eğer evinizin denize bakan bir balkon veya terası varsa yukarıdaki görselde olduğu gibi tezgahı denize bakan kısmına yerleştirebilirsiniz. Böylelikle denizin iştah açan manzarası eşliğinde olduğundan daha lezzetli yemekler yapmanız mümkün olacaktır.  Yer yer çelik, yer yer ahşap parçaların kullanıldığı tezgah modelli, sütun ve zeminle uyum oluşturulmuş ve sağlı sollu yerleştirilen saksılarla doğallık yakalanarak doğaya uyum sağlanmış. Fotoğraf gündüz saatlerinde çekildiği için ışıklandırma konusu hakkında bilgi vermiyor gibi görülse de fotoğraf detaylı incelendiğinde sütunlar arasında uzatılmış lamba kabloları akşam saatlerinde de göz alıcı şıklığın habercisidir. Oval veya yuvarlak teraslar için uygun bir mutfak türüdür.

Dar ve Uzun Teras Mutfak Modelleri 

Teras Mutfak Modelleri
Uzun yapılı bir teras için kullanılan mutfak

Eğer uzunsu bir terasınız var ise bu mutfak modeli sizin talebinizi fazlasıyla karşılayabilir. Teras görüldüğü gibi mutfak ve oturma alanı şeklinde iki kısımdan oluşturulmuş. Dar ve uzun teraslar en fazla bu şekilde kullanılmaktadır. Mutfak kısmının oldukça sade yapılı olduğu dikkatten kaçmıyor. Mermer tezgah üstü ve duvar tezgah altı, sanki balkon duvarının tezgaha çevrildiği hissini rahatlıkla vermektedir. Yemek masasının,  tezgaha çevrilmiş balkon duvarına yakınlığı nedeni ile dar ve uzun bir teras olduğu aşikar. Böyle bir mutfak tezgahını tercih edecekler için en büyük tavsiyelerden biri, resimdeki gibi mutfağın sokağa bakan kısmını boş bırakmamalarıdır. Mutlaka bir platformla bu alanı kapatmalıdır. Yoksa tezgah üstünde özellikle yumurta, portakal gibi yuvarlak gıdaların yuvarlanarak sokağa düşmelerine neden olabilir. Bu tarz bir tezgah üstüne kesinlikle ocak yerleştirilmesini tavsiye etmiyoruz.

Amerikan Teras Mutfak Modelleri

Amerikan Teras Mutfak Modeli
Amerikan Teras Mutfak Modeli

Amerikan Teras Mutfak Modeli için en uygun model kesinlikle kare veya geniş dikdörtgen teraslardır. Çünkü Amerikan Mutfak Modelleri ev içinde olduğu gibi açık alanda da mutfak alanına çepeçevre sarar. Bu nedenle bu modeli kullanmak isteyenler için terasın geniş olması olmazsa olmazdır. Mutfak bölümünün karşısına veya yakınına görselde ki gibi bir masa yerleştirebileceğiniz gibi, tezgah kısmını da tabure veya yüksek sandalyeler yerleştirerek faydalanabilirsiniz. Zaten Amerikan Teras Mutfak Modeli, evin içindeki Amerikan mutfak kadar kullanışlı ve fonksiyonludur.

[haber id=”5199″]

Ada Teras Mutfak Modelleri 

Ada Teras Mutfak Modeli
Ada Teras Mutfak Modeli

Ada Teras Mutfak Modeli, balkonda ekstra mutfak masası istemeyenler için oldukça idealdir. Görselde görüldüğü üzere teras boyunca çevrelenmiş hilal şeklinde bir tezgah ve teras merkezi oturtulmuş bir ada mutfak tezgahı. Bu tarz bir teras için Amerikan mutfak modeline göre daha kullanışlı bir teras mutfak modelidir. Teras içinde yer alan çiçeklendirmeler ile doğaya fazlasıyla uyum sağlanmış.

[haber id=”7748″]

Yukarıda belirttiğimiz görseller ile size teras yapınıza göre Teras Mutfak Modelleri hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Daha fazla model hakkında bilgi edinmek ve ilham almak istiyorsanız aşağıdaki resim galerimizi incelemeniz oldukça faydalı olacaktır.

[galeri]