Çamaşırları Sağlıklı Kurutma Yolları

Çamaşırları Sağlıklı Kurutma Yolları; Çamaşır kurutmak her ne kadar basit bir iş gibi görünse de kapalı alanlarda yaşayanlar için oldukça önemli bir konudur. Apartman dairesinde oturan birçok kişi kışın çamaşır kurutma yönünden sıkıntı yaşamaktadır. Özellikle kış aylarında yağışın bol olması ve dar balkonlar çamaşır kurutmaya elverişli bir ortamın olmaması insanları zorlamaktadır. Durum böyle olunca çamaşır kurutmanın farklı yöntemlerine başvurulmaktadır.

Teknolojinin son ürünlerinden biri olan tam kurutmalı çamaşır makineleri büyük ölçüde bu tür problemleri ortadan kaldırmaktadır. Eskiden beri var olan çamaşır kurutma makinelerinin yeni modelleri ıslak çamaşırı tam olarak kurutmaktadır. Ev hanımları için geriye kalan çamaşırı makineden çıkarıp katlamak ve ütü işlerini halletmektir. Çamaşırları Sağlıklı Kurutma Yolları detayları…

Sağlıklı Çamaşır Kurutma Yolları İçin

Aslında ıslak çamaşır en sağlıklı şekilde açık havaya asılarak kurutulmaktadır. Balkonda bulunan çamaşır kurutma ipleri veya kurutma aparatları yardımı ile ıslak çamaşırları kurutmak mümkündür. Bu yöntem ilkbahar ve yaz aylarında işleri bir hayli kolaylaştırmaktadır. Temiz hava ve güneş ile buluşan çamaşırlar kısa sürede sağlıklı bir şekilde kurumaktadır. Bu yöntem ile nemden korunmak mümkündür.Açık Havada Çamaşır Kurutmak,

Açık Havada Çamaşır Kurutmak

Bu yöntem ile çamaşırları yeteri kadar havalandırmak mümkündür. Aynı zamanda çamaşır üzerindeki deterjan kalıntıları yok olmaktadır. Güneş ile temas eden çamaşırlarda bakteri oluşma riski azalmaktadır. Çamaşırların kokusu değişmektedir. Yıkama işleminin hemen ardından asılan çamaşır daha az kırışmaktadır. Bu da ütü yaparken kolaylık sağlamaktadır. Evin içinde çamaşır kokusu sorununu ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede evin içindeki nem normal değerinde kalmaktadır.

Dışarıda Kuruyan Çamaşır Hakkında

Pratik ve kolay bir yöntem olan dışarıda çamaşır kurutma bazen insanlara zor gelebilmektedir. Çamaşırları asmak, toplamak, katlamak, ütülemek ve yerine yerleştirmek başlı başına bir iştir. Yağmurlu havalarda dışarıda çamaşır kurutmak zordur. Kurumayan çamaşırın çok beklemesi halinde kokusu değişebilmektedir. Caddeye yakın olan evlerde egzoz gazı kokusu çamaşırlara sinebilmektedir. Bu nedenle özellikle büyük şehirlerde insanlar yavaş yavaş tam kurutmalı çamaşır makinesi dönemine geçmektedir.Açık Havada Çamaşır Kurutmak

Hızlı Çamaşır Kurutmak İsteyenlere Öneriler

Çamaşırları Sağlıklı Kurutma Yolları; Bazı insanlar çamaşır konusunda daha hassas davranmaktadır.  Ya da iş yoğunluğu nedeniyle acele etmek gerekebilmektedir. Hızlı çamaşır kurutmak için:

• Sabahın erken saatlerinde yıkanmış olmasına dikkat etmek gerekmektedir.
• Çamaşırları asarken aralarında boşluk bırakmak daha çabuk kurumayı sağlamaktadır,
• Elbise askısını kullanarak asılan çamaşır biraz zahmetli olsa da çabuk kurumaktadır.
• Güneşli günleri takip etmek en pratik kurutma yollarından bir tanesidir.
• Asılan çamaşırları çevirmek vakit kazanmayı sağlamaktadır.
• Çamaşırların modeline göre asma şekli kullanmak gerekmektedir.
• Çamaşırları bekletmeden asmak hem koku açısından hem kırışıklık açısından önemlidir.Çamaşırları Sağlıklı Kurutma Yolları,,

İçerde Çamaşır Kurutma İle Yaşanan Problemler

Çamaşır kurutmanın farklı yollarını ararken ilk cazip gelen kurutma yöntemlerinden bir tanesi evin içinde kurutmaktır. Özellikle kış günlerinde evin içine serilen çamaşır birçok problemi beraberinde getirmektedir. İlk başta evin içinde nemli bir havanın oluşmasına yol açmaktadır. İnsanların uzun süre nemli hava soluması birçok hastalığı beraberinde getirmektedir.

[haber id=”9323″]

Yapılan araştırmaya göre evin içinde çamaşır kurutan insanlarda akciğer rahatsızlıkları daha çok görülmektedir. Bunun dışında evin içinde sürekli ilaç kokusu bulunmaktadır. Çamaşırların üzerinde kalan ilaçlar da haliyle insanlara nüfuz etmektedir. Uzun süre nemli kalan çamaşırlarda bakteri oluşumu görülebilmektedir. Çamaşırlarda rutubet kokusu yoğun olmaktadır. Bu rutubetin yoğun olması halinde evin farklı yerlerinde küflenme görülebilmektedir. Özellikle kapı, dolap ve vestiyer gibi ahşap mobilyalar çabucak küflenebilmektedir. Çamaşır kurutmak dikkat isteyen bir konudur.

Hızlı Çamaşır Kurutma Yöntemleri

Balkonlarımızın ve mevsimlerin izin verdiği ölçüde çamaşır kurutma bizim için sorun bile olmuyor. Ancak kış mevsiminde havadaki buharlaşmanın az olması sebebiyle çamaşır kurutmak zor oluyor. Ya da bazen acil bir işimiz çıkıyor ve ihtiyaç duyulan kıyafetlerimizin kuruması zaman alıyor.

Hızlı Çamaşır Kurutma Yöntemleri

Ütülemek. Ütüleme işleminde kıyafetin %70’i kurur. Sıcak ütü buharlaşmayı hızlandırdığı için kıyafetin bir kısmı yaş olsa dahi kuruması hızlanacaktır.

Ütü yoksa saç kurutma makinesiyle çamaşır kurutmak. Saç kurutma makinesini sabit bir yere koyup (örneğin masa gibi düz bir zemin) kıyafetleride havanın çıkış yönüne doğru koyarsanız çıkan hava kıyafetleri balon gibi şişireceğinden hızlı kuruyacaktır.