Salon Tasarımlarınıza İlham Katacak Dekorasyon Fikirleri

Ev dekorasyonlarında Önemli olan alanlardan biri de salonlardır. Salonları ne kadar kusursuz ve güzel olursa kişilere de o kadar İlhan vermektedir. Salon tasarımlarınıza ilham katacak dekorasyon fikirlerini bu yazımızda kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu sayede daha şık ve daha modern bir ortam oluşturabilirsiniz.

Salon için Dekorasyon Önerileri

Öncelikli olarak tarzınızı belirlemek önemli kurallardan birisidir. Yani tarzınız klasik bir tarzsa seçimleriniz buna göre olmalıdır. Koltuk takımlarınız ve mobilyalarınızda buna benzer olarak ahşap tarzda olabilir.
Spor tarzı mobilyalar ise L koltuk tipi ismi verilen koltuklara girmektedir. Bu koltuklar hemen hemen her alana uyum sağlayan koltuklardır. Elbette, Salon alanında sadece koltuk bulunmamaktadır. Örneğin; spor tarzında koltuklarınız varsa evinizde kullanacağınız perdeniz halınız da bu koltuklara uyum sağlaması gerekmektedir. Spor bir koltuğa retro tarzında bir halı uyum sağlamamaktadır. Dekorasyonlarınızda uyumu sağlarsanız bütünlüğü tamamlamış olursunuz. Bu sayede daha uyumlu ve modern bir yapıya sahip olmuş olursunuz.

Salon Tasarımlarınıza İlham Katacak Dekorasyon Fikirleri arasında farklı şeyler de bulunmaktadır. Dekorasyonda önemli unsurlardan biri de renk uyumudur. Renk koordinasyonunu sağlamak için mobilya dekorasyonu yeterli değildir. Evinizde kullandığınız ürünlerden duvarların rengine kadar hepsi dekora dahil edilmektedir.
Duvarlarınızın rengi siyah, bordo gibi koyu renkliyse, mobilyalarınızın da açık renklerde ve birbirlerine uyum içerisinde olması gerekmektedir. Bu şekilde olduğu zaman bir bütünlük ve bir uyum içerisinde olacaktır. Ama duvarlarınız daha soft renklerdeyse mobilyalarınız koyu renkte olabilir. Buna bağlı olarak halı ve perde rengini de ayarlamanız gerekmektedir.
Dekorasyon alanında tek bir alana bağlı kalmak dekorasyonu boğan şeyler arasındadır. zıt renkleri kullanmanızdır. Kontrast renkler kullanmak dekorasyon tekniklerinden biridir. Salon Tasarımlarınıza İlham Katacak Dekorasyon Fikirleri çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz..