Yatak odam çok küçük nasıl bir yerleşim önerirsiniz?

Eğer yatak odanız küçükse dekorasyon konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Takipçilerimizden bu konuda gelen birden fazla soru olduğu için de soru cevap nitelliğinde bu yazıyı ele aldık.

Yatak odası yerleşiminde bir çok farklı detayı göz önünde bulundurmak gerekir, mekanın olabildiğinde ferah ve aydınlık olması önceliğimiz olmalı, bunu sağladıktan sonra yatak odası mobilyaları ve yerleşimi üzerinde deneyebileceğiniz farklı alternatifler var. Öncelikle yatak odasına girdiğinizde karşınıza ilk olarak yatak başlığınız gelmeli, yeni güne merhaba dediğimiz bu özel alanların estetik olması gerekir. Küçük ve dar yatak odalarında her ne kadar bu estetiği yakalamak zor olsa’da yerleşim bilinen doğrulara göre yapılmalıdır.

Küçük Yatak Odası Nasıl Dekore Edilir ?

Hem küçük hem de dikdörtgen bir yatak odasına sahipseniz ilk aklınıza gelen soru dikdörtgen yatak odası nasıl dekore edilir? küçük yatak odasına nasıl gardrop almalıyım olmalıdır.

Küçük yatak odaları için gardırop seçimi nasıl olmalı?

Yatak odasının en büyük ve göze çarpan mobilyaları gardıroplar, yatak odasının tarzını ve estetiğini yansıtmalarının yanı sıra daha düzenli ve rahat bir yatak odası düzeni açısından oldukça önemliler. Sorunuza gelecek olursak şuan kullandığınız 6 kapaklı bir dolap yatak odanızın ihtiyaçlarını karşılıyor mu yoksa daha küçük bir dolap ile rahat bir düzen sağlayabilir miydiniz? Küçük yatak odalarında ihtiyaca yönelik fonksiyonel ürünler seçilmelidir, örnek olarak kapaklı bir gardırop küçük ve dar bir yatak odası için yanlış bir seçim. Sürgü kapaklı gardırop modelleri sizin yatak odanız için daha uygun tasarımlardır, yana açılan sürgülü kapaklar sayesinde hareket alanını etkilemez ve kullanımı rahattır. Ayrıca kapaklar açıldığında alanınızı daratlmayacağı için her daim ferah bir alan bulabileceksiniz.

sürgülü gardırop modelleri
sürgülü gardırop modelleri

Gardırobun kapakları eğer rahat açılmıyor ve hareket alanını daraltıyorsa yatak karşısında değilde yan duvara yerleştirebilir. Yatak odasının uzunluğunu ve genişliğini şuan bilmediğimiz için dolap için fazla yerleşim şansınız yok. Yatağın karşısında durması alanı daha fazla daraltır, yatağı duvara yaslayıp dolabı yana gelecek şekilde yerleşim yapabilirsiniz. Ancak şunu önerebiliriz gardırobu yerleşimi yaparken en ölü noktayı seçebilirsiniz.

Dolaba yer bulamıyorum ?

Dar yatak odalarında en büyük problem sizinde sorununuz olan dolap yerleşimidir, bir türlü istenilen düzeni elde edemezsiniz. Bu sorunun ortadan kalması için en mantıklı çözüm yatak arkasına özel bir dolap sistemi yaptırmak olabilir, böylece yatak duvara sıfırlanmış olacak ve sağ, sol ve tavana kadar ki bölümde kullanabileceğiniz dolaplar, çekmeceler yer alabilir. Bu şekilde hem yatağınız dolapların kullanımına engel olmayacak hem de dolaplar içeriyi daraltmayacaktır.

ray dolap sistemleri
gömme dolap modelleri

Küçük yatak odaları için en ideal çözüm yatak arkası dolap sistemleri diyebiliriz. Ufak bir hatırlatma, aynalar her zaman bulunduğu ortama derinlik kazandırarak daha geniş bir görüntü almanızı sağlar. Bu nedenle dolap kapaklarında ayna kullanırsanız mekanı olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.

küçük yatak odaları için dolap önerileri
küçük yatak odaları için dolap önerileri
dar yatak odaları için dolap seçimleri
dar yatak odaları için dolap seçimleri
dar yatak odası dekorasyon örnekleri
dar yatak odası dekorasyon örnekleri
duvara monte yatak fikirleri
duvara monte yatak fikirleri