Çini Desenli Mutfak Dekorasyonu 2020

Çini Desenli Mutfak Dekorasyonu 2020; Mutfağınızı yenilemek istiyorsanız ve henüz nasıl bir tarz istediğinize karar veremediyseniz akdenizli ruha sahip olan çini desenlerini kullanarak mutfağınızda farklılık yaratabilirsiniz. Çini desenleri günümüzde neredeyse unutulmaya yüz tutmuş durumdalar, ancak son dönemde dekorasyona sanatsal bir atmosfer katmak isteyenler çini desenlerini yaşam alanlarına katarak çekici aynı zamanda sanatsal çizgilere sahip bir tarz yarattılar. Çini desenli mutfak dekorasyonu son zamanların gözdesi olarak karşımıza çıkıyor.

Çini desenlerini kullanabileceğiniz yaşam alanları arasında mutfak en ideal alanların başında yer alıyor. Bu çekici desenleri kullanmak için bir çok alan değerlendirilebilir, mutfakta farklılık yaratmak adına kesinlikle çini karolar size ilham verecektir.. Mutfaklar günümüzde yalnızca yemek yapmak için kullanılmıyor. Yemek odası gibi dekore edilerek misafir ağırlamak için kullanılıyor.

Büyük olan mutfaklar ise aile bireylerinin oturma odası gibi düşünülmektedir. Her nasıl kullanılırsa kullanılsın insanın yaşam alanı olarak kullandığı mutfağın cazip hale getirilmesi gerekir. Osmanlı’dan kalma bir sanat olan Çini karolar ortamın havasını değiştirmeye yetecektir.

Çini desenli mutfak dekorasyonu

Çini desenli mutfak dekorasyonu

Mutfağınıza daha çarpıcı ve farklı bir tarz eklemek adına kullanabileceğiniz birbirinden güzel desenlere sahip çini karoları kullanabilirsiniz. Mutfağın belirli alanlarına uygulayacağınız dekoratif çini karolar mutfağınızın tarzını büyük ölçüde değiştirecek daha özgün ve sanatsal bir stil kazandıracaktır.. Mutfakta belirli odak noktaları vardır bunlardan biride mutfak adaları.. Çini desenlerini kullanabileceğiniz en göze çarpan bölümlerdir, bu noktada mutfak ada tezgahlarını çini karolar ile kaplayabilir ve bu noktayı mutfağın çekici detayı haline getirebilirsiniz. Çini desenli mutfak dekorasyonu sayesinde son derece estetik görünümlü mutfak alanları oluşmaktadır.

Çini desenli mutfak tezgahları

Hali hazırda bu tarz bir mutfak tezgahı bulamayabilirsiniz ancak siz yapabilirsiniz.. Özellikle ada ünitelerinde yer alan tezgah üstlerini birbirinden güzel ve dekoratif çini karolar ile kaplayarak bu alanı mutfağın en çarpıcı ve estetik bölümü haline getirebilirsiniz. Üstelik yapacağınız bu ufak değişiklik ile ada ünitesini mutfaktan ayırarak odak noktası haline getirebilirsiniz.

Nasıl Yapabilirim? 

Mutfakta çini desenlerini kullanmak aslından oldukça pratik şekilde yapılabilecek bir değişiklik olacaktır. Mesela mutfak tezgahını bir çok ünlü seramik markasının özel çini desenli karolarından satın alarak tezgaha uygulayabilirsiniz. Daha kolay bir yol ise çini desenli yapışkanlı folyolar ve çini desenli duvar kağıtları ile tezgah üstünü kolayca kaplayarak istediğiniz sanatsal atmosferi kolayca mutfağınıza yansıtabilirsiniz. Mutfak masası ve mutfak tezgahlarına kolayca uygulayabileceğiniz çini desenleri ile etkileyici ve özel bir mutfak dekorasyonu elde etmek aslında bu kadar basit olabilir. Çini desenli mutfak dekorasyonu yapabilmek için kısa bir araştırma yapmak yeterli olacaktır.

Mutfak zeminde çini desenli karolar 

Kalabalık bir görünüm elde edebileceğinizi düşünebilirsiniz ilk başta ancak farklı bakış açıları ile yapılan değişiklikler ile mutfak zemininde sanat eseri yaratabilirsiniz. Mutfak zemini için çini desenleri kullanmak aslına bakarsanız zahmetli bir iş ancak bu değişikliklerin sonunda hayalinizde canlandırdığınız etkileyici mutfak için değmez mi sizce ?

Mutfakta çini karolar eğer size klasik geliyorsa birde altıgen formları denemenizi tavsiye ediyoruz, çini ile altıgen formların birleşimi ile hayal ettiğinizden daha zarif bir tarza sahip olabilirsiniz. Üstelik altıgen çiniler mutfağa çok farklı bir hava katacaktır. Çini karoların desenlerinde genellikle birden fazla renk kullanılır. Çeşitli renklerin kullanılması göze yorucun gelebilir. Bunun önüne geçmek isteyenler bütün tezgahı veya duvarı çini desenlerle kaplanmayabilir. Yalnızca dikkatin toplanması istenen yerlerde kümeler şeklinde çini karolar kullanıldığında daha sade ve şık duracaktır.

Galerimizde yer verdiğimiz çini desenli fayanslar, çini desenli seramik modelleri ve çini desenli folyolar size mutfakta istediğiniz sanatsal ortamı yakalamanız için ilham verecektir.

Çini desenli mutfak dekorasyonu

Zamanda Yolculuk Yapmak İsteyenlere

Mutfak tasarımlarında ülkemizin geleneksel kültürünü yansıtmak için çini deseni idealdir. Geleneksel ile modern mutfağı birleştirerek farklı bir hava oluşturulabilir. Türk mutfağında genellikle tezgah arkasındaki karolarda çini desen tercih edilmiştir. Tercihini hareketli mutfaklardan yana kullananlar çok renkli çini desenlerini kullanabilir. Fakat sadelikten yana olanlar sadece beyaz ile mavi veya beyaz mavi kırmızı renklerinden oluşan sade desenleri mutfak dekorasyonunda kullanabilir.

Dünya üzerindeki mutfak dekorasyonu trendleri arasında minimal ve sade çizgilerden oluşan çini tasarımlar bulunmaktadır. Uluslararası çapta oryantalist tasarımlara değer veriliyor olması çini dekorasyonuna olan rağbeti artırdı. Kabartmalı çini karolar olsa da bunlar mutfakta pek kullanılmaz. Kabartmalılar temizlik açısından zor olduğundan mutfakta kullanılacaksa ocaktan ve yemek hazırlanan alanların dışında kullanılır. Çini seramiklerin kullanımı konusunda örnekler incelenip öyle karar verilebilir.

Çini Desenli Fayans Modelleri

Ülkemizin çinileri ile ünlü şehri olan Kütahya’da üretilen çini desenli fayans modelleri ile evinizde farklı bir görünüm yakalayabilirsiniz. Özellikle mutfak ve banyo dekorasyonlarında kullanabileceğiniz çini desenli fayans modellerini internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz. evinize kadar teslim edilebilecek fayans modellerini internet üzerinden söylemeniz halinde hesaplı bir şekilde dekorasyonunuzu değiştirme imkanı bulabilirsiniz.

Çini Desenli Fayans Modelleri

Sadece internette değil bulunduğunuz şehirde de Kütahya’da üretilmiş çinileri bulmanız zor olmayacaktır. Bütçenize en uygun çini fayans modellerini bu sayede edinebilir ve dekorasyonda kullanabilirsiniz. Renk renk ve çeşit çeşit çiniler ile mutfağınızda ya da banyonuzda dilediğiniz gibi bir dekorasyon elde edebilir, alışılmışın dışında görüntüler de elde edebilirsiniz.

[galeri]