İlham Veren Cibinlikli Yatak Odası Dekorasyonu

Eski dönemlerin gösterişli yatak odaları her zaman hayranlık uyandıran bir görsele sahiptir, masalsı bir tarafı var şüphesiz. Cibinlikli yatak odaları günümüzde daha çok bebek ve çocuk odalarında tercih ediliyor. Geri dönüp baktığımızda ise geçmişin yatak odalarında olmazsa olmaz unsurlardan biriydi cibinlikler, ihtişamı ve lüksün sembolü olarak kabul edilirdi. Yerli veya yabancı tüm filmlerde asalet ve romantizmin sembolü olarak cibinlikli yataklar yer alsa da modern dekorasyon dünyasında kendisine yer edinemedi. Biz de bugün yazımızda sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden gösterişli cibinlikli yatak odası dekorasyon fikirleri hazırladık, beğeneceğini düşünüyoruz.

Cibinlikli Yatak Odası Takımları

Özellikle yaz aylarında sinek, sivrisinek, böcek ve tüm haşerelerden korunmak amacı ile yatakların üzerini tül ile kaplayan mekanizmaya cibinlik denir. Cibinlikler uyku halinde iken daha rahat ve güvenli olmak için tercih edilmekle beraber yatak odalarının dekorasyonunda da şık durmaktadır. Eski dönemlerde cibinlik, lüks ve ihtişam sembolü olarak kabul edilirdi.

Günümüzde ise bebek ve çocuk odalarının olmazsa olmazları arasındadır. Yatak odalarında da cibinlik kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Hem koruyucu yönü, hem de dekorasyondaki hoş görselliği ile cibinlikler çift kişilik, tek kişilik, çocuk ve bebek odaları ile yataklarına göre tasarlanmaktadır.

Cibinlikli yatak odası modelleri

Cibinlikli Yatak Odası Modelleri
Cibinlikli Yatak Odası Modelleri

Sizce de çok şık değil mi ? Cibinlikleri tercih ederken dilerseniz duvara bir avize gibi monte edilmiş ve yatağınızın etrafına doğru uzanan bir cibinlik tercih edebilir, dilerseniz yatağınızın etrafında yer alacak profil şeklinde kare cibinlikler tercih edebilirsiniz. Her halukarda işlevsellik ve romantizm açısından cibinlik yatak odalarında olmalı diyoruz. Örneğin krem rengi yatak odanızda pudra pembesi cibinlik modellerinin görüntüsü ruhunuzu okşayacaktır. Ya da kahverengi yatak odası dekorasyonu içerisinde beyaz cibinlikli yatak odası modelleri, yatak odası dizaynında size yardımcı olacaktır.

Cibinlik Çeşitleri:

  • Tavana sabit ve ışıklı cibinlikler
  • Otomatik açılan portatif cibinlikler
  • Tavandan asılı cibinlikler
  • Duvardan uzanan bir kola bağlı cibinlikler
  • Tavanda raylı sistemle hareketli cibinlikler

Yatak bazalarının etrafındaki 4 ayak üzerine kurulan mekanizmalı cibinlikler en yaygın kullanılan cibinliklerdir.
Portatif cibinlikler daha ekonomik olsalar da Cibinlikli yatak odası takımları son derece şık ve görkemli bir görsellik sağlamaktadır. Ancak bu ayaklı mekanizmaya geçirilen ve gayet dekoratif olarak ayaklara bağlanan tüllerin görünümü çok güzel görünse de dar alanlı yatak odalarına göre değildir.

Dar alanlı yatak odaları için tavandan sarkıtılan cibinlikler veya yine tavandaki raylı sistemle aşağıya sarkıtılan cibinlikler tercih edilmelidir. Son trend dekoratif cibinlikli yatak odası takımları olduğundan büyük ilgi görmekte ve ortama renk katmaktadır.

[galeri]