Küçük Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Küçük mutfaklarda en önemli konu kullanım rahatlığıdır. Hem fazladan hareket alanı sağlaması hem de kullanımının rahat olması küçük mutfaklarda öncelikli konulardır. Bununla beraber modern mutfak modelleri küçük mutfak tipleri için oldukça uygundur. Şık mutfak dolapları ve fonksiyonel işlevsel mutfak mobilyaları ile küçük mutfağınızı rahatlıkla dekore edebilirsiniz.

Küçük mutfaklarda öncelikle renk yelpazesine dikkat etmeli ve açık renklerin hakim olduğu renk yelpazesi tercih edilmelidir. Kullanabileceğiniz bir ya da iki canlı renk ile mutfağınızı hareketlendirebilirsiniz. Açık gri, bej, açık pembe ya da sarı gibi renkler mutfağınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz ve mutfağınızı geniş gösterebilecek tenklerdir. Desenli açık renklerin hakim olduğu perde ya da halı seçimi ile de mutfağınızı canlandırabilirsiniz. Aksesuar seçiminizde bu konuda tamamlayıcı dekor parçaları olmak ile beraber fazla ve gereksiz aksesuarlardan uzak durmanızda mutfağınızı kalabalık görüntüden uzaklaştıracaktır.

2020 Küçük Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Küçük mutfaklarda eğer imkanınız var ise mutfak dolaplarınızı kendiniz yaptırmalısınız. Bu hem mutfağınızda kendi fikirlerinizi yansıtarak kendi tarzınızı mutfağınıza yansıtmanıza yardımcı olacak hem de mutfağınızda kullanım rahatlığınızı maksimuma çıkaracaktır. Yaptıracağınız mutfak dolabınız için internetten yardım alabilir, mobilyacınızla da fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

Küçük mutfaklarda fazla zemin alanı kaplamayan duvardan duvara ve zeminden tavana olan dolaplar, hem fazlasıyla depolama alanı imkanı verir, hem de görüntü açısından size istediğiniz görüntüyü sağlama açısından yardımcı olur. Ayrıca bu tip dolaplarda ölü alan dediğimiz fayda vermeyen hiçbir işe yaramayan alan sıkıntısı da yaşamamış olursunuz. Bol çekmeceli ve raflı dolaplar, mutfak araç ve gereçlerinizi düzenli ve nizami ölçüde yerleştirmeniz konusunda da size yardımcı olur.

2020 Küçük Mutfak Dekorasyon Önerileri

Küçük mutfaklarda önemli konulardan biri de beyaz eşya sıkıntısıdır. Ankastre mutfak bu açıdan daha yararlı olmak ile beraber böyle bir imkanı olmayanların beyaz eşya alırken mutlaka mutfakta konumlandırdığı alanın ölçüsüne göre beyaz eşya almaları gerekmektedir. Bunun için beyaz eşya alımında yanınızda bir metre bulundurmalı ve seçiminizi ona göre yapmalısınız. Mağazalar fazlasıyla büyük ve geniş olduğu için mağazada gözünüze küçük gelen beyaz eşyası, küçük olan mutfağınızın yarısını kaplayabilir.

2020 Küçük Mutfak Dekorasyon Önerisi

Evinizde yemek odanız veya yemek masanızı konumlandırabileceğiniz başka bir alanınız var ise mutfağınıza yemek masası koymamanız size fazladan mutfakta hareket alanı sağlayacaktır. Söz konusu öneri Amerikan tipi mutfaklarda geçerli değildir. Amerikan tipi mutfaklar kendi tarzı ve stili nedeniyle bar masasını içinde barındırır.

Küçük Mutfaklarda Halı ve Perde Seçimi

Mutfaklarda dekorasyon zevkinizi yansıtırken halı ve perde seçiminiz çok önemlidir. Uzun perdeler genellikle salon gibi evin farklı bölümlerinde zengin bir görüntü yaratırken, mutfakta tam aksine kalabalık ve dağınık bir görüntü yaratır. Ayrıca pencere boyu uzun değil ise pencere altını kullanmanızın da önüne geçer. Bu nedenle stor ya da zebra perde veya cama montelenen perdeler seçmelisiniz. Bu tarzdaki perdeler küçük mutfaklarda size kullanım rahatlığı verecektir.

2020 Küçük Mutfak Dekorasyon

Halı ve perdenin beraber bir bütünü oluşturması ve aynı tarzı yansıtması kritik öneme sahiptir. Ayrıca bu iki mutfak eşyası ile de aksesuar seçiminizi yapabilirsiniz. Perdenin nasıl olması gerektiği konusundan sonra halı seçiminize dikkat etmelisiniz. Büyük halılar, zemininizi kapladığı gibi güzel bir dekorasyon tarzı da yansıtmaz.

2020 Küçük Mutfak Dekorasyonu

Ayrıca büyük halıların temizliği de bir o kadar zor olduğu gibi mutfak mobilyalarının da altında kaldığı bölümleri olacağı için halının modelini yansıtmanız da zorlaşır.
Bunun aksine küçük ebatlarda temizliği kolay olan halı seçmeniz sizi daha fazla rahatlatacaktır. Ayrıca halının kalın olmamasına dikkat etmelisiniz.

[haber id=”23165″]