Mutfağınızı Güzelleştirecek İlham Veren Fikirler

Mutfağınızın sıradanlığı artık canınızı sıkmaya başladıysa artık dekorasyona biraz renk ve hareket katmanın zamanı geldi demektir. Evin en önemli bölümleri şüphesiz ki mutfaklar, bu alanda geçirilen zamanı düşünecek olursak diğer yaşam alanlarına göre daha önem taşıyan bir dekorasyona sahip olmasının nedenini anlayabiliriz. Biz de bu yazımızda sizler için mutfak güzelleştirme ipuçlarından ve mutfağınızda geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirebilecek püf noktalardan bahsedeceğiz.

Mutfak Güzelleştirme

Mutfaklar sadece ülkemizde değil dünyada’da evin en çok ziyaret alan bölümleri, sadece yemek hazırlığı değil, aynı zamanda yemek odası görevi görmesinden dolayı mutfak dekorasyonun önemi bir hayli büyük. Yazımızda bugün mutfağınızı daha güzel ve çekici hale getirmek için size ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden güzel dekorasyon fikirleri ve mutfak örnekleri hazırladık.

Mutfağınızı Güzelleştirecek İlham Veren Fikirler

Mutfak dekorasyonu hem görsel hemde kullanım olarak kişinin zevklerine ve tarzına uygun olmalıdır. Ancak sadece işlevsellik yetmeyebiliyor, zaman içinde mutfağın sıran ve basit görünümü can sıkıcı bir hale gelebilir. Bunun için hem mutfağın görseli hemde ekleyeceğiniz işlevsellik mutfakta geçirilen uzun saatleri daha keyifli ve hatta eğlenceli hale getirebilir. Hem rahat ve kullanışlı hemde rahat ve huzurlu bir atmosfer sağlamak için dekorasyonda küçük değişiklikler yapabilirsiniz, üstelik bunu yaparken hem zevk alacaksınız hemde mutfağınıza her girdiğinizde rahat ve ferah bir ortam ile karşılaşacaksınız.

Mutfağınızın eski ve demode olması canınızı sıkabilir ancak bu durumu bir kaç düzenleme ile tam tersine çevirmek mümkün. Öncelikle mutfağınız için ayıracağınız bütçeye karar vermelisiniz, bu büyük yada küçük bir bütçe olabilir ancak buna bağlı şekilde mutfağınızda istediğiniz etkiyi ve tarzı elde edebilirsiniz. Mutfak dolapları ile işe başlamak gerekir çünkü bir mutfağın kalbi dolaplarıdır.

Renkli Mutfak Dolapları

modern renkli mutfak dolabı

Kaliteli, uzun ömürlü bir mutfak dolabı ister lüx, ister sıradan bir tasarıma sahip olsun uzun vadede işinizi kolaylaştıracak en önemli mobilyadır. Mutfak dolaplarının kalitesi ve kullanılabilir özellikleri kadar önemli bir başka etkende mutfak dolabının rengidir. Mutfak dolabınızın kullanımından memnunsanız rengini değiştirerek mutfağın atmosferini bir anda değiştirebilirsiniz.

Bunun için bir çok farklı yol vardır, ister bir ustaya boya işi verebilir yada mutfak dolaplarınızı kendiniz renklendirebilirsiniz. Yapışkanlı folyolar mutfağınıza güzellik katabileceğiniz basit fakat etkili bir yoldur. Yüzlerce farklı renk ve desen seçeneği ile hemen her tarz mutfak için uygun, farklı tarzlara ve zevklere hitap etmesinden dolayı son derece etkili bir düzenleme şekli olabilir.

[haber id=”5705″]

Dekoratif Masa ve Sandalyeler

renkli mutfak sandalyeleri

Mutfağın atmosferini etkileyen diğer önemli parça ise mutfak masa ve sandalye takımıdır. Mutfağınızda yer alan masa yada sandalyeleri zevkinize ve tarzınıza uygun renk ve desenlerde yenileyerek mutfağınızın görünümünü güzelleştirebilirsiniz. Mesela mutfak masanız sade ise renkli sandalyeler ile hareketlendirebilir yada mutfak masanızda zevkinize uygun desenli masa örtüleri ile şık ve sıcak bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Mutfak Duvar Dekorasyonu

mutfak duvar dekorasyonu

Mutfak duvarınızın renginden memnun değilseniz işe hemen yeni bir duvar kağıdı almak ile başlayabilirsiniz. Unutmayın bir yaşam alanının duvarları dekorasyonun kalitesini belirler. Mutfakta yaratmak istediğiniz tarza karar verin ve buna uygun desenler renkler içeren dekoratif duvar kağıtları ile mutfağınızı güzelleştirin.

Mutfağınızda sıcak ve samimi bir hava yaratmak istiyorsanız tuğla kaplamalar tercih edebilirsiniz. Daha çok loft ve endüstriyel dekorasyonlarda karşımıza çıkan eskitme tuğlalar mutfağınıza sıcak bir tarz, aynı zamanda yaşanmışlık hissini mutfağınıza yansıtan şık bir seçim olacaktır

[haber id=”1812″]

Mutfak Fayansları

mutfak patchwork fayans modelleri 2017

Mutfak fayansları dekorasyonun kalitesini etkileyen önemli bir faktör, hem mutfağınıza uygun olmalı hemde renk ve desenleri ile dekorasyonu daha şık ve hareketli göstermelidir. Bu konuda önünüzde yüzlerce farklı seçenek bulunuyor, sevdiğiniz renkleri yada desenleri fayanslara yansıtın ve mutfağınız daha çekici ve özel bir alana dönüşsün.

[haber id=”5428″]

Aksesuarlar

mutfak aksesuarları

Mutfağınızı güzelleştirmek için olmazsa olmazlar dekoratif aksesuar modelleridir. Kişisel zevklerinizi ve tarzınızı mutfağınıza yansıtmanın en basit ve etkili yolu diyebiliriz mutfak aksesuarları için. Tezgah üstünde, yemek masasında yada duvarda aksesuarların gücünden ve enerjisinden yararlanarak istediğiniz mutfağa bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu İçin Uygun Renkler Nelerdir?

Duvara dahil edeceğiniz bir kaç tablo, masanın üstünde mutfağa enerji veren dekoratif çiçekler, tezgah üstünde renkli mutfak araç gereçleri ve şık bir aydınlatma mutfağınızı güzelleştirecek düzenlemelerdir.

Açık Raf Sistemleri

açık raf sistemleri

Dekoratif raflar hem mutfağınıza işlevsellik katar hemde dekorasyona hareket katar. Mutfağınızda yeni depolama alanları açmak için harika bir fikir, üstelik çok hesaplı. Mutfağınıza dahil edeceğiniz duvar rafları üzerinde renkli kavanozları, dekoratif tabakları, çeşitli mutfak gereçlerini yada kişisel aksesuarları kullanabilirsiniz.

Unutmayın, mutfağı güzelleştirmek için çok ciddi bütçeler ayırmanıza gerek yok. Ufak tefek dokunuşlar ve düşük bütçelerle de mutfağınızı güzelleştirmeniz mümkün. İhtiyacınız olan tek şey biraz hayal gücü ve değişiklik yapma hissi. Küçük dekoratif mutfak ürünleri ile birazcık renk katsanız dahi bambaşka bir mutfağa giriyor hissini elde edebilirsiniz.

[haber id=”6324″]

[galeri]