Quilling’ den Baykuş Yapımı

Quilling’ den Baykuş Yapımı yine karşınızdayız. Kağıt katlama sanatı, insanları dinlendiren, onları eğlendiren ve stres atmalarına yardımcı olan bir elişidir. İnsanlar boş vakitlerini değerlendirmek, el becerilerini geliştirmek, sevdiklerine el yapımı, orijinal hediyeler vermek için quilling adı verilen bu sanattan yararlanırlar.

Son derece uygun fiyatlı al malzemeyle birbirinden estetik objelerin yapılabildiği quilling ürünleriyle dilediğiniz figürü tasarlayabilirsiniz.

Quilling’ den Baykuş Yapımı

Hayal et ve Tasarla

Quilling sayesinde baykuş yapmak isteyenler, oluşturdukları tasarımdan birçok farklı nesne yapabilirler. Boyutlarını kendinizin ayarlayabileceği quilling den baykuş yapımı ile anahtarlık, yastık kılıfı, dev bir oyuncak baykuş, tablo, avize, saksılık, bardak kılıfı ve aklınıza gelebilecek diğer birçok şeyi yapabilirsiniz.Quilling' den Baykuş Yapımı kolye

Ürünlerin sağlam ve dayanıklı olması için quilling için üretilen özel kaplama malzemelerinden yararlanmanız mümkündür. Sevdiklerinize daha önce görmediği, özgün bir hediye vermek istiyorsanız quilling’den baykuş tam size göre olabilir. Sevdiğiniz kişinin baykuşlara ilgisi varsa bu hediyenin onu çok mutlu edeceğinden emin olabilirsiniz.

Quilling’den Baykuş Nasıl Yapılır?

Quilling’den baykuş yapımı oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken quilling kağıtlarıyla büyüklü küçüklü rulolar yapmanızdır. Küçük bir anahtarlık veya hediye kartı oluşturmak istiyorsanız 15’er santimlik 6 farklı rulo yapmanız gerekir. Her bir ruloyu farklı renklerde hazırlayarak baykuşun gözleri, gövdesi ve kanatlarını hazırlayabilirsiniz.

[haber id=”14960″]

Gözler 15 cm sıkı sarılmış, koyu kahverengi rulolardır. Yüzünün kenarları için altı adet 15’er cm sıkı rulo yapın. Gagası ve kulakları için üç üçgenler oluşturabilirsiniz. Üçgenleri çok daha küçük yapmanız gereklidir.

Baykuşun şapkasını yapmak için bir kağıt parçası kesin. Kanatları için saçaklar yapmak isterseniz kağıtları ince şeritler halinde uzunlamasına kesin.

Yaptığınız Baykuşla Neler Yapabilirsiniz?

Hazırladığınız baykuşu sevdikleriniz için güzel bir hediye olarak değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda çocuklar için de hem sağlıklı hem de eğlenceli bir oyuncaktır. Dekoratif amaçla değerlendirebileceğiniz objeler, el emeği olduğu için özgünlüğünü koruyacaktır.Quilling' den Baykuş Yapımı,

Bir e-ticaret siteniz varsa bu site üzerinden satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra orijinal ürünlerin ticaretini yapan mağazalarla anlaşmalara vararak ürünlerinizin satılmasını talep edebilirsiniz.

Halk eğitim merkezlerinde konuyla ilgili sertifikanızı alarak eğitimci olabilir, bu sayede bildiklerini başkalarına aktarabilirsiniz.

Boş Vakitlerinizi Değerlendirin

Boş vakitleriniz değerlendirmek için en ideal seçeneklerden biri olan quilling, düşük bütçeyle yapılabildiği için herkes tarafından uygulanabilir. Sosyoekonomik durumu ne olursa olsun herkesin yapabileceği bu sanatı ana sınıflarında ve okul öncesi eğitimde elişi dersi olarak verebilirsiniz.Quilling' den Baykuş Yapımı.

Eğitimciyseniz, öğrencilerinizin el becerisini geliştirmek için quilling’den daha iyi bir yol yoktur. Çocuklar bu sayede hem zekalarını geliştirecek hem de motor becerilerini keşfedeceklerdir. Çocukların yapabileceği, düşük maliyetli bir aktivite olan quilling ile sadece baykuş değil, çocukların hayal gücünü kullanarak oluşturacakları türlü objelere yer verebilirsiniz. Eğitimcilerin en önemli aktiviteleri arasında olan kağıt sanatı sayesinde yıl sonu gösterileri hazırlayarak velilerin, çocuklarının oluşturdukları eserleri görmelerine yardımcı olabilirsiniz.

[haber id=”14960″]

Quilling el becerisini bir üst seviyeye çıkarır ve öğrencinin yaptıklarını düşünmesi için onları zorlar. Öğrencilerin düşünce seviyesinin el becerisiyle koordine edilmesinin gerekliliği uzmanlar tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Çünkü el ve göz koordinasyon gereksinimleri çocuğun yazı yazmasını kolaylaştırır. Bu eşsiz sanat, el becerisini ve ince motor becerilerini geliştirir.Quilling' den Baykuş Yapımı fikirleri

El ve göz koordinasyonunun bir diğer önemli yanı ise, odak noktanızı hızlıca değiştirebilmenizdir. El becerisini geliştiren insan, hayatın diğer alanlarına daha hızlı odaklanır. El becerisiyle eş zamanlı olarak zihinsel faaliyetler de harekete geçtiği için beyin gelişir. Bu aktivite aynı zamanda ellerinizi ve parmaklarınızı güçlü ve esnek tutar. Böylece fiziksel olarak da sağlıklı kalmanıza yardımcı olur.

El Yapımı Baykuş

Baykuş şeklinin el yapımı olarak ortaya çıkması için, bu alanda uzmanlaşmamış kişilerin tek parça bir malzemeyi bu hale getirmesi son derece zor olmaktadır. Bu nedenle baş, gövde ve tüyler için ayrı küçük parçaların kullanımı gerekmektedir. Eğer duvara veya ağaca asmalık bir figür oluşturmak yerine, bardak şeklinin elde edilmesi isteniyorsa, ortalama 6 ila 7 santimetrelik iç alan bulunması gerekecektir.

El Yapımı Baykuş

Uzunluk ise tamamen sizin tercihinize bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ön bölgede göz kısımlarının oyulması, tam orta alana siyah geniş noktalar yerleştirilmesi, gözün sağ üst ve sol üst çaprazlarından ise ufak kulak çıkıntılarının bırakılması gerekmektedir.

[galeri]