Yatak Odası Stor Perde Modelleri

Yatak odası perde modeli hem duvar dekorasyonu için hem de yatak odasının genel dekorasyonunun tamamlanması için önemli parçalar arasındadır. Dekorasyon algısına giderek artan ilgi çok fazla çeşitteki perde modellerinin de üretilmesine neden olmaktadır. Bu kadar çok çeşit arasından seçim yapmak ise oldukça zordur. Bu zorluğun üstesinden gelebilmek adına eleme yöntemi ile doğru perde modelini seçmek uygun olacaktır. Öncelikle yatak odasının ihtiyacı olan perde modelini seçmek gerekmektedir.

2020 Yatak Odası için Stor Modeli

Yatak odasının genişliği ve pencerenin boy ölçüsü perde modelini seçme konusunda size yardımcı olacaktır. Yatak odanız dar ise yoğun eşya kalabalığı olacağı için perde modelini daha sade tonlarda ve kullanışlı bir model olarak seçmeniz gerekmektedir.

Geniş olmayan dar yatak odaları ve küçük, yarım pencere modelleri için en uygun perde modeli stor perdedir. Pencere ölçüsüne göre ayarlanabilir olması ve aynı zamanda tül ihtiyacını da karşılıyor olması ayrıca gerektiğinde yukarı çekerek perdeyi gizleyebilme özelliği ile kullanım rahatlığı veren stor perdeler dar yatak odaları için ideal perde modelidir. Ayrıca stor perdelerin kullanım malzemesi polyester ve şantuk kumaştır. Kısacası ham kumaş yoktur.

2020 Yatak Odası için Stor Modelleri

Stor perde kullanım yönünden rahatlık sağladığı gibi kurulumu ve montajı da oldukça rahattır. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta duvara montajı yapılırken duvarın düz olması gerekmektedir. Silinebilir olma özelliği de bulunan stor perdeler temizlik yönünden de büyük kolaylık sağlamaktadır. Stor perdeler güneşe karşı da oldukça koruyucu bir yapıya sabittir. Ayrıca içeriye ne kadar güneş ışığı gelmesi gerektiğine de indirme kaldırma aparatı sayesinde siz karar verebilirsiniz. Kullanım ömrü de uzun olan stor perdeleri diğer perdelerden ayıran bir diğer özelliği de çıkarıp yıkama, ütüleme ve tekrar takma derdinin olmamasıdır.

Yatak Odasına Uygun Perde Renkleri

Yatak odasına uygun perde rengi seçme konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar, yatak odasının genişliği ve yatak odası dekorasyonunda kullanılan renk kombinasyonudur. Ayrıca gündüz saatlerinde güneş ışığını tam alan ve yansıtan renkler tercih ederken aynı zamanda geceleri de sokak lambalarının ışığını engelleyebilen renkler tercih edilmesi gerekmektedir.

2020 Yatak Odası için Stor

Yatak odası için perde renkleri arasında yatak odasının genişliğine uygun renk seçimi yapmanız gerekmektedir. Geniş boyutlardaki yatak odaları için yatak odası dekorasyonunda kullandığınız renk kombinasyonlarına göre perde rengi seçebilirsiniz. Ancak yatak odası dar ise gündüzleri güneş ışığını tam alabilen renklerden yana seçiminizi yapmalısınız. Böylece dar olan yatak odası, açık tonlardaki perde modeli ile daha geniş bir görüntü sağlayacaktır.

2020 Yatak Odası için Storlar

Yatak odaları için kullanılan renk kombinasyonlarına göre perde modeli seçmeniz gerekmektedir. Eğer yatak odası dekorasyonunda renklere fazla yer verdiyseniz ve kullandığınız mobilyalar fazla ise perde seçiminizi desensiz sade soft renklerden yana kullanmanız daha doğru olacaktır. Ancak yatak odası dekorasyonunda tam tersi sade renklere yer verdiyseniz desenli veya renkli bir perde modeli seçebilirsiniz.

Stor perdeler kullanım rahatlığı yönünden en ideal perde modelleri arasında yer almaktadır. Hem modern hem klasik tarzda kullanmanız mümkündür. Tek başına stor perdeyi kullanabileceğiniz gibi bir kruvaze perde modeli ile bir arada da kullanarak şık bir klasik tarz yaratabilirsiniz.

2020 Yatak Odası Stor Perde

Yatak odası perdelerinin model, tarz ve renk çeşitliliğinin yanı sıra işlevsel özellikleri de perdeleri birbirinden ayırmaktadır. Artarak devam eden çeşitlilik perde modellerine de yansımakta ve kullanım kolaylığı yönünden pek çok farklı alternatifi sunmaktadır. Bunlar arasında ses yalıtım özelliği bulunan perde modelleri, leke tutmayan perde modelleri, kolay silinebilen ya da ışık geçirmeyen perde modelleri bulmak mümkündür.

[haber id=”24248″]