Taş Boyama Sanatı İle Etrafınızdakileri Şaşırtın

Taş boyama sanatına gönül vererek taş boyama sanatı araştırması yapanlardan iseniz bunu öğrenmek için en doğru adrestesiniz demektir. Şimdi sizlere taş boyama hakkındaki merak ettiğini her şeyi anlatacağız. Yazımızın sonunda edindiğiniz bilgiler ile taş boyama sanatını mükemmel bir şekilde yaparak sıra dışı ev aksesuarı yapabilecek duruma geleceksiniz. Buyurun içeriye…

Taş Boyama Örnekleri

Taş Boyama Sanatı Nasıl Yapılır?

Bazı alışveriş mağazalarında veya lüks evlerde ışıl ışıl boyanmış taşlardan gözlerimiz alamayız. Nasıl boyandığını, hangi malzemelerin kullanıldığını merak ederiz. Bu iş sandığınız kadar zor değil. Birkaç küçük malzeme ile mükemmel taşlara sahip olacaksınız. İhtiyacınız olan tek şey biraz beceri. Bu olduktan sonra ister bir modelden çalışarak isterseniz tamamen hayal gücünüzü kullanarak taş boyama sanatına giriş yapabilirsiniz. Bakalım taş boyama nasıl yapılıyormuş.

Taş Boyamada Kullanılacak Malzemeler

Yukarıda bahsettiğim gibi, taş boyamak için aman aman bir malzemeye ihtiyacınız yok.

Hobi merkezlerinden alacağınız veya sahilden toplayacağınız çeşitli boyutlarda şekilli taşlar

İnce ve kalın uçlu fırça

Taş boyası veya renkli akrilik boya

Asetat kalemleri

Vernik

Hepsi bu kadar

Eski eşyaları hatıralarından dolayı atmak istemiyorsanız İlham Veren Kolay Geri Dönüşüm Fikirleri başlıklı yazımız tam size göre. Yazımızı içeriğinde hiçbir yerde görmediğiniz geri dönüşüm fikirleri bulacaksınız. 

Taş Boyama Yapılışı

İlk olarak Taş Seçeceğiz

Burada yapacağınız deseni önceden belirlemeli ve bu yönde taş seçmelisiniz. Mutlaka farklı boyutlarda mat renklerde ve pürüzsüz taş seçmelisiniz.

Renklerin belirdin olması, yaptığınız şeklin taşta gerçeğinden ayırt edilmeyecek şekilde durması için mat renkli yassı taş çok önemli.

Taşları Temizlemeden Olmaz

Boyayacağınız taşları büyük bir leğende sıvı sabun ve su ile güzelce yıkayın. Hatta yıkamadan önce 15-20 dakika suda bekletin, ondan sonra eski bir diş fırçası veya kullanılmamış bulaşık teli ile güzelce yıkayın. Taş yüzeyinde yosun parçacıkları ve kir kalmayacak.

Kurutma Nasıl Yapılır?

Boyama işleminden önce taşların iyice kuruması gerekiyor. Islaklık kalırsa boyanız akar. Bunun için taşları ya bir gün önceden yıkayarak kurumasını sağlayacaksınız ya da kağıt havlu ile güzelce kurutacaksınız.

İşte Boyama Aşaması

Kurşun kalemle taşın üzerine çizeceğiniz deseni istediğiniz pozisyonda çizin. Taş üzerine insan yüzü, hayvan figürleri, doğa manzaraları, geometrik şekiller ve otantik desenler çizebilirsiniz. Burada hayal gücünüzü kullanarak mükemmel desenler yapabilir bu desenleri şık bir şekilde boyayarak olağanüstü taş boyamaları yapabilirsiniz.

Kurşun kalemle yaptığınız çizimin üzerinden asetat kalemle geçin. Bu yaptığınız çizimi sabitlemenizi sağlayacaktır. Bu işlem için S uçlu asetat kalem en iyi tercih olacaktır.

Bu kategorideki bir diğer yazımız olan Duvarlarınızı Doldurun : Kolay Duvar Dekorları başlıklı yazıda şık ve dekoratif duvar dekorları hakkında iyi fikirler bulacaksınız. Duvar dekorasyonuz ile büyülemek istiyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız.

Boyamaya Geçebilirsiniz

Taş boyalar ile çizdiğiniz deseni boyamaya başlayın. Taş boyası bulamazsanız kapatıcı özelliğinin yanında hemen kuruma özelliği de bulunan akrilik boya kullanabilirsiniz. Apple barrel akrilik boya ile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Vernikleme Zamanı

Boyamayı bitirdikten sonra su bazlı vernik ile boyadığınız taşı vernikleyin. Vernik çok pahalı diyorsanız verniksiz de kullanabilirsiniz. Vernik boyanın daha parlak durması ve uzun ömürlü olması içindir.

Güzel Taş Boyamak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Beyaz taş bulabilirseniz çok daha güzel çizimler ve desenler yapabilirsiniz.

Boyama sırasında akrilik boya kullanacaksanız mutlaka önlük kullanın. Kıyafetinize akan boya çıkmayacaktır.

Taşta renkli zeminler oluşturmak için taşı istediğiniz renkle iki kat boyadıktan sonra çizime geçmelisiniz. Taş boyama sanatı uygulamasında çizdiğiniz şekillere derinlik kazandırmak için parlatıcı özelliği olan şeffaf ojelerden yararlanabilirsiniz.

Taşlardan yaptığınız dekoratif objeleri evinizin birçok alanında, bahçe ve balkonda dekoratif amaçlı olarak kullanabilirsiniz.

[GALERİ]